Mamaia, aproape "goală" la început de sezon

2545
11

Articole de la același autor

Peisajul mirific cu care fuseseră obișnuiți turiștii și localnicii în anii trecuți pare să lipsească în Perla litoralului românesc, cum fusese cândva supranumită, stațiunea Mamaia. 


În loc de evenimente găsești scena goală, pe lângă ea trecând agale, prăjiți de soarele generos, pâlcuri de oameni care vin să își uniformizeze bronzul. 


Este loc berechet mai ales la orele după-amiezii când majoritatea șezlongurilor stau stinghere, nebăgate în seamă de cei care altădată plăteau bani grei ca să prindă o nuanță cafenie pe piele. 


Nici mormanele de alege, care din loc în loc sunt aduse de valurile agitate de briză, nu sunt tocmai îmbietoare. Este aproape amuzant să te plimbi pe malul mării și să vezi că în unele zone sunt doar câteva persoane care nu se îndură să-și mai mute catrafusele câteva zeci de metri mai departe, probabil gândindu-se că "ei, și ce dacă, oricum nu aveam de gând să intru în apă". 


Chiar și acolo unde apa e curată la mal, nu poți să zici că nu ai unde arunca un ac, în parte și din cauza valurilor care sunt anunțate de steagul salvamarilor ce scrutează agale orizontul albăstriu. 


Unii își încearcă norocul în valuri cu bărcuțe, alții se uită cu jind la schi-jet-uri, iar cei care se bron-zează fix lângă hidrobiciclete par a fi străjerii acestora. O stare generalizată de amorțeală fierbinte pare să caracterizeze peisajul, așa că doar la câțiva metri înspre țărm, ne gândim că lucrurile stau poate altfel. 


Nici vorbă. "Mamaia e prea bătrână" ca să se mai agite foarte tare așa că terasele sunt și ele semi-pustii, unele amplasate fix lângă clădiri aflate încă în con-strucție, altele pur și simplu parcă nu vor să-i facă vizitatorului cu ochiul.


Dezolarea ambientală este spartă ici-acolo de câte-un claxon de bicicletă sau de zgomotul tracto-rașului care îi face pe câte unii să tresalte. Tarabele stau și ele sub umbreluțele ce se scorojesc în sos propriu sub dogoare, vânzătorii intrați în tură încă de dimineață dând semne de oboseală și lipsă de chef. 


În tot acest decor pare să lip-sească fix seva care pune în mișcare venele acestui monstru adormit numit turism litoral, 
și-anume turiștii. Dar…suntem pregătiți. Și-i așteptăm. Cât se poate de bine.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
eu
20 iunie 2015
porto rico

Poet trebuia sa te faci autorule, ai ales gresit. Cat au cotizat machidonii pt articol? Saracutii stau cu sezlongul gol ca nu vin fraierii. Daca mergi pe faleza nici nu mai vezi marea din cauza umbrelelor. Cu prosopul pe nisip n-ai unde sa stai. Toata plaja parca e expozitie ikea, made in turkiye. Sa va stea in gat si voua si turistilor care va dau bani.

robert
20 iunie 2015
!!!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Stela
20 iunie 2015
Proiect

Un sistem verificat pentru a castiga bani! Este bine să dai maxima atentie acestei oportunitati! In timp ce altii inca mai cauta oferte care sa le aduca bani, tu poti chiar acum sa iei startul si sa incepi sa castigi bani seriosi! Metoda este deja verificata si functioneaza perfect. Pentru mai multe informatii, cauta-ma urgent la adresa mea de email: [email protected]

nae
20 iunie 2015
nu au venit hotii si cei cu rezervare inca

Inca nu au luat concediu spagarii bugetari care isi mai umplu buzunarelele pe ultima suta de metri jecmanind pe cei care nu au vazut marea cu anii(vezi doctorii cu pensiile de invaliditate de la Bihor ptr orientare) si cocalarii care vin de afara sa sea mari .....si alti hoti.

gigi
20 iunie 2015
Mamaia? o rusine la fel ca si orasul

Degradarea si distrugerea plajelor,parcurilor,a orasului este evidenta.Rusine!!!

legiunea29
20 iunie 2015
raspuns

fara mazare mamaia se duce jos, ADUCETIL PE MAZARE

suleyman
20 iunie 2015
abureli

Preturi ca la Monte Carlo si servire ca in Romania si in plus betoane pe plaja si pe spatiul verde si in toate fostele parcari de pe malul lacului s au construit blocuri .Si l au ascuns pe Guru statiunii care dadea startul la petreceri si dezmat

calator
20 iunie 2015
prin mamaia

cred ca doamna jurnalist se refera la mamaia dumneaiei pentru ca eu acum sunt in statiunea mamaia unde nu gasesti un loc de parcare si dupa ce totusi ti ai lasat undeva cu plata masina te calci in picioare! zau... scriem da mai iesim si pe teren

Cicio
20 iunie 2015
la bulau

Lasa-l pe Mazare la bulau. Modul in care cei din Mamaia inteleg sa faca turism le va veni de hac. Sistemul se autodistruge.Pana la urma ce e Mamaia?Betoane si asfalt fara pic de verdeata,dar cu cluburi unde sparg bani beizadelele,curvele si cei care nu muncesc pentru bani.

Răspuns la: raspuns
Adăugat de : legiunea29, 20 iunie 2015
fara mazare mamaia se duce jos, ADUCETIL PE MAZARE
hombre
20 iunie 2015
haha

Betoane no parcuri no entertainment no nada..doar hot dog la 2 lei si beton sa te dai cu bicla...Astai poarta 6 nu statiune...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde