Măiestrie culinară și culoare la Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare

531
1

Articole de la același autor

Săptămâna a debutat în forță, la Mamaia, cu unul dintre cele mai așteptate evenimente ale primăverii - Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare. Ajunsă la cea de-a doua ediție, competiția este organizată de de Asociația Profesioniștilor în Gastronomie, împreună cu Aso-ciația Litoral - Delta Dunării și Res-taurantul Aurora din Mamaia.


Festivalul s-a desfășurat sub forma unui concurs de artă culinară cu specific pescăresc și fructe de mare și s-a adresat bucătarilor și maeștrilor bucătari din restaurantele din toată țara. La această ediție, au participat concurenți din București, Brăila, Buzău, Năvodari, Olimp, Constanța și Mamaia.


Preparatele au fost notate de un juriu format din maeștri ai artei culinare, precum Gheorghe Haneș, maestru bucătar multipremiat, Robert Voicu, de la Unilever România, Petrișor Tănase, fondator al Școlii de Maeștri în Arta Culinară din București și realizator de emisiuni gastronomice, Cerasela Lungu, câștigătoarea mai multor olimpiade și campionate de gastronomie, Cecilia Ene, de asemenea câști-gătoare a concursurilor interna-ționale de profil, și Ismail Chiptur, maestru în arta culinară.


Marele premiu a ajuns la Înlarg Constanța, în timp ce pe locul întâi s-au situat preparatele de la Aurora Mamaia, Iaki Mamaia, Aqua by the Sea Constanța, Imperial Mamaia, Modern Năvodari, Dorna Mamaia, Zodiac Constanța, Popasul Pes-carilor Olimp, Mandala Mamaia, Madame Margo Constanța, Aqua by the Sea Constanța, Dobrogea Constanța, Valentino Brăila și Școala Bella Italia Brăila. Locul al doilea a fost adjudecat de Briza Pub & Beach Mamaia, Cinque Terre Constanța, Oxford Constanța și Casa cu Tei Buzău, iar pe locul al treilea s-a situat preparatul realizat de Beluga Mamaia 


Comentează știrea

Jimmy
11 mai 2017
Timpuri noi

Juriul este format numai din bucatari crescuti si invatati pe timpul comunismului unde asa cum spunea biblia neagra snitelul la 90 Gr. si Sarmaua la 35 Gr. Ne trebuie mai multa imaginatie si sa lasam tineri de astazi sa jurizeze astfel de festivaluri sau sa incercam sa facem schimb de experienta cu celalalte tari unde progresul in arta culinara este mult mai mare. Mai lipsea din juriu si ala de la Balada si erati toti comunistii acolo...salata de icre si peste prajit...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4227 secunde