Maidanezii, stăpâni pe Constanța! De astăzi, se reia capturarea câinilor comunitari

2225

Articole de la același autor

Câinii maidanezi au pus din nou stăpânire pe cartierele Constanței. Au fost suficiente câteva săptămâni de stare de urgență, în care hingherii și-au suspendat activitatea, pentru ca maidanezii să reapară prin oraș. Îi întâlnim prin parcuri, tolăniți la soare pe spațiile verzi din centru sau la colțurile blocurilor, foarte aproape de locurile unde ies copiii la joacă.

Câinii fără stăpân au început să își facă din nou de cap prin oraș. După o perioadă bună în care aproape dispăruseră, patrupedele, unele mai prietenoase, altele mai puțin prietenoase cu oamenii, au reapărut pe străzi și alei. Și au început să curgă și sesizările către autorități.

"Nu știu de unde au venit, căci nu am mai văzut câini în zonă de anul trecut, dar sunt niște dulăi mari. Umblă în haită, latră toată noaptea. Nu sunt agresivi, într-adevăr, dar sunt mulți și îi sperie pe copii. Plus că lasă foarte multă mizerie și pe alei, și pe iarbă. Copiii nu pot umbla că dau peste toate mizeriile lor. Nu este normal!", ni s-a plâns Alin Roșu, un constănțean din cartierul Inel II.

Tocmai din cauza solicitărilor multiple venite din partea constănțenilor, reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat că, începând de astăzi, Serviciul Gestionare Animale Abandonate își va relua activitatea de capturare. Astfel, dacă doriți să faceți o sesizare privind prezența câinilor fără stăpân prin oraș, trebuie să sunați la numărul de telefon 0733.045.213. Echipele de capturare vor ajunge în toate zonele Constanței, în perioada următoare.



Condiții stricte pentru adopții

Totuși, programul cu publicul rămâne închis, iar adopțiile și revendicările se vor desfășura în același mod ca și în perioada stării de urgență.

"Persoanele care doresc să adopte un câine din adăpostul animalelor abandonate pot merge să îl ridice de la sediul din strada Vârful cu Dor nr. 5. Totuși, adopția se face cu respectarea unor condiții stricte. După ce ați văzut animalul abandonat pe care îl doriți, pe site-ul Primăriei Constanța sau pe pagina de Facebook, puteți trimite poza câinelui pe adresa de e-mail [email protected]. După ce primiți confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție, puteți trimite prin e-mail documentele justificative necesare pentru adopție, reprezentând actul de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinelui, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului. Angajații SGAA vor trimite tot prin e-mail formularele necesare adopției pentru a fi completate, scanate sau fotografiate și trimise pe același e-mail. Ulterior, persoanele interesate vor fi chemate la sediu pentru a ridica animalul", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Cum puteți să revendicați un câine capturat

Cei care ajung la sediu trebuie să știe că nu vor avea acces în incinta Bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân, însă, pentru a putea adopta un patruped, vor avea parte de sprijinul angajaților serviciului. De asemenea, la preluarea câinilor, trebuie să fie respectate normele de distanțare socială, să fie purtate măști și mănuși. Aceleași condiții sunt și la revendicarea unui câine capturat.

"Îi rugăm pe cei care solicită adopția unui câine să lase în e-mail și un număr de telefon pentru a fi contactați. Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045.213. Reamintim că solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform legislației în vigoare", mai precizează Diana Sobaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.458 secunde