Campania "Cuget Liber" – "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Maidanezii sperie turiștii din centrul vechi al Constanței. "Luăm masa cu dulăi printre mese!"

2909

Articole de la același autor

Plajele, locurile de joacă, parcurile, parcările și piețele din Constanța sunt domeniul pe care par să fi pus stăpânire, fără drept de apel, animalele fără stăpân! Spre disperarea turiștilor și constănțenilor care și așa au la dispoziție doar câteva ore pentru a se relaxa, patrupezii periculoși pot fi întâlniți inclusiv printre mesele de pe terasele din Zona Peninsulară.

Sezonul estival 2020 este unul cu provocări, atât pentru turiști, pentru constănțeni, cât și pentru operatorii din domeniul HoReCa. Pandemia de coronavirus a schimbat regulile chiar și pentru vacanțe, astfel că numărul celor care ajung pe litoral pentru un sejur de relaxare s-a redus drastic față de anii trecuți – cu aproximativ 60% față de vara lui 2019, potrivit surselor din rândul operatorilor. Pe lângă acest inconvenient, care pune la grea încercare câștigurile financiare, comercianții se plâng că și alte probleme le alungă clienții: câinii maidanezi și cerșetorii. "S-a umplut Peninsula și de maidanezi, și de cerșetori. Hai să vedem cum stă situația: clienții sunt obligați să poarte măști de protecție, să se dezinfecteze, să lase numerele de telefon, iar la ora 23.00 să se ridice și să plece acasă. Acestea sunt regulile, este pandemie și trebuie să ne protejăm. Dar ce pot le spun eu turiștilor care vin cu măști, cu dezinfectant, regulamentar, în momentul în care printre mesele de pe terasă se plimbă nestingheriți dulăii? Căci sunt unii cât mesele de înalți, îi sperie pe copii, nu este igienic și multe altele. Apoi, alungăm maidanezii, apar cerșetorii. Este vară, au venit din țară, nu știu de unde au răsărit, dar s-a umplut Peninsula!", a reclamat pentru "Cuget Liber" patronul unei terase din Zona Peninsulară.

Aceeași nemulțumire o au și clienții, care spun că este deranjant să se trezească cu maidanezi printre picioare, în timp ce se află la terasă. "Copilul s-a speriat când a văzut un dulău cât masa de înalt. El a fost mușcat acum un an de un câine, tot maidanez, și acum nu se mai apropie de ei. În seara aceasta (n.r. sâmbătă, 8 august), ne-au «vizitat» vreo patru maidanezi. Sunt flămânzi, nici nu știam cum să scăpăm de ei, noroc că a venit ospătarul și i-a alungat", a reclamat o turistă din Neamț, întâlnită la o terasă din centrul vechi al orașului.

xxx

Reclamații precum cele prezentate vin din toate colțurile Constanței. Cetățenii care au avut experiențe neplăcute sau pur și simplu doresc să împărtășească opiniile lor vizavi de această problemă sunt așteptați să ne scrie pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5701 secunde