Maidanezii fac legea la Constanța! Adăpostul e ferecat, iar străzile - pline de câini

4718
26

Articole de la același autor

În timp ce pe străzile Constanței câinii umblă nestingheriți și se înmulțesc văzând cu ochii, adăpostul de la Ovidiu pare mai mult părăsit. Câțiva câini stau aruncați în cuști, într-o mizerie de nedescris. Porțile adăpostului sunt ferecate și nimeni nu are acces dacă nu este pe placul angajaților. 


Asta au pățit și comisarii de la Protecția Consumatorilor, care au reușit cu greu să pătrundă în adăpost, pe motiv că este proprietate privată. În imaginile surprinse de aceștia se vede că animalele stau pe o podea murdară, unii chiar în curte, înghesuiți mai mulți în cuști. 


Însă cea mai mare neregulă depistată este aceea a nerespectării drepturilor consumatorilor. Chiar și la ora controlului celor de la OPC, un angajat al firmei Green Life Recycling nu a vrut să lase în incinta adăpostului mai multe persoane venite să adopte câini. 
"Am propus 10.000 de lei sancțiune pentru comportament incorect și nerespectarea programului de funcționare. Nu sunt respectate mai multe obligații, cum ar fi accesul, filmarea, informarea consumatorilor etc. Nu poți fi și proprietate privată, și adăpost public totodată", a declarat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.
 
Reamintim că, în luna iulie, angajații firmei Green Life Recycling, care administrează adăpostul de la Ovidiu, au fost protagoniștii unui alt scandal, pentru că nu au permis accesul în interior, deși programul de vizită prevedea acest lucru. Iubitorii de animale s-au revoltat atunci de condițiile groaznice în care erau ținuți câinii. Acum, patrupedele au fost găsite în stare mai bună, dar și în număr mult mai mic. 


Firma are contract cu Primăria Constanța pentru a aduna câinii maidanezi de pe străzile municipiului, însă deocamdată nu pare că face o treabă prea bună. Haite întregi hălăduiesc prin cartiere, băgând în sperieți copiii și bătrânii. 


"Am văzut câini în centru, pe strada Ștefan cel Mare, dar ăia sunt mai blânzi. Nu lătrau, stăteau tolăniți la soare. Dar în cartier, în spatele liceului de la Casa de Cultură, sunt câțiva periculoși. Pur și simplu sar la oameni. Am sunat la un număr de telefon de la ecarisaj, zile la rând, dar nu răspunde nimeni. Acum, cineva mi-a spus să sun la primărie", ne-a povestit Nelu Sârbu, din Constanța. 


500.000 de lei numai de la primărie 


La sfârșitul lunii martie 2017, Primăria Constanța a atribuit firmei Green Life Recycling contractul de achiziție a serviciului de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanța. Însă termenul de derulare a serviciului va fi de maximum 12 luni de la data semnării și înregistrării contractului. Potrivit documentului, contractul încetează și continuarea sa nu va mai fi necesară în situația în care se vor soluționa toate problemele privind organizarea și funcționarea serviciului propriu prin înființarea noului compartiment, respectiv angajarea personalului de specialitate, dar și autorizarea adăpostului ce urmează să fie construit de Primăria Constanța. Valoarea contractului încheiat cu societatea respectivă este de aproximativ 500.000 de lei. 


Am încercat să contactăm reprezentanții companiei, însă nu ni s-a răspuns la niciun telefon. 


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Crq
5 octombrie 2017
Cioara

La abator sunt haite de lupi!!! Sunt foarte periculoși ataca pe oricine..unde sunam ce ne facem ?? E lumea a 3-a !!! Vin și tiganii cu carutele și au caini care ii apară nu poți sa arunci gunoiul ca te latră.

nazi
6 octombrie 2017
pt ctq

Sunt sigur ca nu ai avut niciodata un animal de companie. Cred ca suferi de CYNOPHOBIA deci iti recomand sa mergi la un psiholog.

Hotdog
6 octombrie 2017
ptr. nazi

Pentru "iubitori de caini" ca tine, inainte sa deschideti gura, sa va adunati cacati lasati de animalele voastre de companie, de pe strada , din parc si pana la intrarea in bloc si apoi mai vorbim de psiholog

@nazi
6 octombrie 2017
Mai bine taci

Serios? Psiholog ? Ți se pare normal și le recomanzi sa se ducă preventiv la psiholog și totul o sa fie bine? D ui pa ce ma duc la psiholog câinii o sa îmi zâmbească și o sa ne jucam împreună prin gunoaie împreună cu tiganii ! Nazist...du-te-n pula mea cu javrele tale cacacioase,salvaticule

Toto
6 octombrie 2017
Constanta

Băi, da' nimic nu merge cum in orasul asta. Vorbesc serios. Mi-e greu să identific vreun domeniu in acest sens.

Cetatean
6 octombrie 2017
caini

CAINII VAGABONZI SUNT MARI PRODUCATORI DE BANI,n-ati inteles asta inca?Priviti ce masini are firma care ,,se ocupa ,,de ei...Sunt inregistrate pe firma !Orice incercare de ,,normalizare a situatiei va fii primita cu injuraturi,jigniri,amenintari,demonstratii etc.Este un intreg sistem care ,,lucreaza,,pentru ,,binele,,cainilor si mai ales al BUZUNARULUI PROPRIU. 500 000 lei inseamna 5 miliarde vechi,pentru banii astia cainii ar trebui sa arate ca la expozitie...

DODO
6 octombrie 2017
???

citi copii mai trbuie sa moara sfisiati de ciini ca sa se convinga edilii de pericolul ce ne inconjoara si sa adaugam si aspectul de oras imputit pe care il da Asa visati sa intrati intre tarile moderne ? imaginea din articol ma duce cu gindul la ceva din America latina sau Africa sau India ( mai ziceti si voi doua trei )

dombo
6 octombrie 2017
kkt de articol

du-te ma in africa, daca 3 caini sunt multi, perhaita chiar ne intrebam cand o sa publici ceva denaturand adevaratul fapt petrecut: ca opc a fost si i-a amendat pt nerguli. Tot speram ca intr-o zi sa se prinda bosanceanu cat de capabila esti si sa vizitezi AJOFM. Succesuri@!

Răspuns la: ???
Adăugat de : DODO, 6 octombrie 2017
citi copii mai trbuie sa moara sfisiati de ciini ca sa se convinga edilii de pericolul ce ne inconjoara si sa adaugam si aspectul de oras imputit pe...
ceram
6 octombrie 2017
?

am si eu o intrebare pt autoritati, cum patronii de hingheri sunt foste lucratoare la primarie si asta de la Ovidiu si aia veche popescu de la Puppy agajate la Primaria constanta. Banii sunt multi, dar pe cinofobi ii intereseaza ca e un caine pe strada x, la fel si pe ziaristul de fituica.

mimi
6 octombrie 2017
hingherii analfabeti

un alt cacacios pe meleagurile constantei, hingher sau romales, nazy tu esti exemplul perfect cand javra nu e caine ci e om.. numai ca tu esti doar o subspecie ce se rezuma la nevoi primare, un rebut de coanda

Răspuns la: Mai bine taci
Adăugat de : @nazi, 6 octombrie 2017
Serios? Psiholog ? Ți se pare normal și le recomanzi sa se ducă preventiv la psiholog și totul o sa fie bine? D ui pa ce ma duc la psiholog...
26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2852 secunde