€ 4.6671
£ 5.2855
$ 4.0557

Mai multe ştiri online:

Maidanezii fac legea la Constanța! Adăpostul e ferecat, iar străzile - pline de câini

Ştire online publicată Vineri, 06 Octombrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
În timp ce pe străzile Constanței câinii umblă nestingheriți și se înmulțesc văzând cu ochii, adăpostul de la Ovidiu pare mai mult părăsit. Câțiva câini stau aruncați în cuști, într-o mizerie de nedescris. Porțile adăpostului sunt ferecate și nimeni nu are acces dacă nu este pe placul angajaților. 


Asta au pățit și comisarii de la Protecția Consumatorilor, care au reușit cu greu să pătrundă în adăpost, pe motiv că este proprietate privată. În imaginile surprinse de aceștia se vede că animalele stau pe o podea murdară, unii chiar în curte, înghesuiți mai mulți în cuști. 


Însă cea mai mare neregulă depistată este aceea a nerespectării drepturilor consumatorilor. Chiar și la ora controlului celor de la OPC, un angajat al firmei Green Life Recycling nu a vrut să lase în incinta adăpostului mai multe persoane venite să adopte câini. 
„Am propus 10.000 de lei sancțiune pentru comportament incorect și nerespectarea programului de funcționare. Nu sunt respectate mai multe obligații, cum ar fi accesul, filmarea, informarea consumatorilor etc. Nu poți fi și proprietate privată, și adăpost public totodată”, a declarat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.
 
Reamintim că, în luna iulie, angajații firmei Green Life Recycling, care administrează adăpostul de la Ovidiu, au fost protagoniștii unui alt scandal, pentru că nu au permis accesul în interior, deși programul de vizită prevedea acest lucru. Iubitorii de animale s-au revoltat atunci de condițiile groaznice în care erau ținuți câinii. Acum, patrupedele au fost găsite în stare mai bună, dar și în număr mult mai mic. 


Firma are contract cu Primăria Constanța pentru a aduna câinii maidanezi de pe străzile municipiului, însă deocamdată nu pare că face o treabă prea bună. Haite întregi hălăduiesc prin cartiere, băgând în sperieți copiii și bătrânii. 


„Am văzut câini în centru, pe strada Ștefan cel Mare, dar ăia sunt mai blânzi. Nu lătrau, stăteau tolăniți la soare. Dar în cartier, în spatele liceului de la Casa de Cultură, sunt câțiva periculoși. Pur și simplu sar la oameni. Am sunat la un număr de telefon de la ecarisaj, zile la rând, dar nu răspunde nimeni. Acum, cineva mi-a spus să sun la primărie”, ne-a povestit Nelu Sârbu, din Constanța. 


500.000 de lei numai de la primărie 


La sfârșitul lunii martie 2017, Primăria Constanța a atribuit firmei Green Life Recycling contractul de achiziție a serviciului de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanța. Însă termenul de derulare a serviciului va fi de maximum 12 luni de la data semnării și înregistrării contractului. Potrivit documentului, contractul încetează și continuarea sa nu va mai fi necesară în situația în care se vor soluționa toate problemele privind organizarea și funcționarea serviciului propriu prin înființarea noului compartiment, respectiv angajarea personalului de specialitate, dar și autorizarea adăpostului ce urmează să fie construit de Primăria Constanța. Valoarea contractului încheiat cu societatea respectivă este de aproximativ 500.000 de lei. 


Am încercat să contactăm reprezentanții companiei, însă nu ni s-a răspuns la niciun telefon. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Sport
sambata, 20 octombrie Foto : DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI 50016 vizite, 0 comentarii DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI
Eveniment
ieri, ora 13:34 Foto : VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA! 17634 vizite, 0 comentarii VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA!
Cultură-Educație
sambata, 20 octombrie Foto : Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră 8577 vizite, 0 comentarii Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
Social
duminica, 21 octombrie Foto : Constănțeni, RADET dă drumul la căldură! 6808 vizite, 0 comentarii Constănțeni, RADET dă drumul la căldură!
Auto
miercuri, 17 octombrie Foto : GALERIE FOTO / Dacia 1300 din 1979, la 3.500 euro. Să fie un preț bun? 2761 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Dacia 1300 din 1979, la 3.500 euro. Să fie un preț bun?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.1353 secunde