Maidanezii adunați de pe străzi nu sunt eutanasiați. Campanie de adopție a câinilor, la Constanța

314
Maidanezii adunați de pe străzi nu sunt eutanasiați. Campanie de adopție a câinilor, la Constanța - fotofondmaidanezi2-1590685088.jpg

Articole de la același autor

Câinii maidanezi adunați de pe străzile Constanței pot fi adoptați de iubitorii de animale, însă aceștia sunt obligați să îi țină sub supraveghere și să nu le dea drumul din nou prin oraș.



În gestionarea problemei câinilor fără stăpân, autoritățile locale din Constanța au ales să respecte dreptul la viață al câinilor comunitari, prin demararea campaniei "Adoptă un cățel". Primăria municipiului Constanța a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi sunt examinați și primesc tratament de specialitate.

"De la începutul campaniei și până în prezent, au fost adoptați 1.683 de câini, iar 55 au fost revendicați de proprietari. În prezent, aproximativ 150 de câini așteaptă să facă parte dintr-o familie, fiind înregistrate 15 cereri de adopție. Chiar și în această perioadă în care programul cu publicul rămâne închis, campania de adopție se desfășoară în mediul online", precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Accesul în incinta adăpostului este interzis, însă, pentru a putea adopta un patruped, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate.

Serviciul de specialitate poate fi contactat la numărul de telefon 0733/045213.

Restricțiile și normele de igienă, respectate

Adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității un câine pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: [email protected]. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați. Ulterior, reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. 


În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin e-mail documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului. Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate sau fotografiate. Abia apoi, cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

"Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001", mai explică Diana Sobaru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8427 secunde