Mai multe ştiri online:

Mai mulți bani pentru mamele eroine?

Ştire online publicată Luni, 28 Noiembrie 2016. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Este posibil ca, în scurt timp, familiile cu mai mulți copii să primească sume mai consistente de bani de la stat. La ora actuală, proiectul de lege care prevede acordarea indemnizației viagere lunare pentru mamele a cel puțin trei copii a fost adoptat tacit de Senatul României. Astfel, femeile care au născut și crescut cel puțin trei copii ar putea primi indemnizație viageră lunară, iar celor care au cel puțin cinci copii li s-ar acorda în plus și medalia de „Mamă-eroină”.

Următoarea etapă pentru aprobarea proiectului se va desfășura în Camera Deputaților, în urma căreia va merge mai departe sau nu. Ca urmare, indemnizația viageră s-ar putea acorda în fiecare lună după cum urmează: mamele care au trei copii ar beneficia de 30% din salariul mediu net pe economie, asta însemnând 561,3 lei, mamele care au patru copii, 40% (748,4 lei), iar cele care au cinci copii sau mai mulți ar intra în posesia sumei de 935,5 lei, plus medalia de „Mama-eroină”.

De precizat că, acordarea acestor sume nu este condiționată de un alt venit și nu se impozitează. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8619 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9203 secunde