Mai multe stațiuni turistice pentru vacanțele constănțenilor!

297
Mai multe stațiuni turistice pentru vacanțele constănțenilor! - statiunedeintereslocal-1487264743.jpg

Articole de la același autor

Una dintre destinațiile preferate de constănțeni, vara trecută, a fost localitatea Colibița, din județul Bistrița Năsăud. Deși încântați de peisaj, mulți s-au întors dezamăgiți de lipsa de infrastructură în zonă, de posibilități de agrement sau chiar hoteluri și restaurante. Situația s-ar putea schimba însă în următorii ani, după ce Guvernul a aprobat, ieri, atestarea localității ca stațiune turistică de interes național, ceea ce va permite atragerea de finanțări nerambursabile pentru investiții în zonă.

În total, 10 localități sau zone componente ale unor localități din țară au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local. Este vorba despre Baia de Fier - județul Gorj, Boghiș - județul Sălaj, Colibița - județul Bistrița-Năsăud, Moisei - județul Maramureș, Negrești Oaș - județul Satu Mare, Pojorâta - județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș - județul Mureș, zona Băile Banffy - municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej - municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi - municipiul Moinești, județul Bacău. De asemenea, localitățile Borsec din județul Harghita și Sucevița din județul Suceava au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național.

Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

După completările făcute în urma hotărârii de Guvern de ieri, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : URAA!! Vacanță fără teme!
Vineri, 03 Februarie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.6732 secunde