Mai multe locuri de parcare la Constanța, în locul garajelor

254
Mai multe locuri de parcare la Constanța, în locul garajelor - garaje1-1571215377.jpg

Articole recomandate

Primăria Municipiului Constanța continuă să demoleze garajele construite ilegal pe domeniul public, pentru suplimentarea locurilor de parcare.



Peste 500 de garaje construite ilegal pe domeniul public au fost dezafectate în ultimul an.

Conform situației întocmite de reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în perioada septembrie 2018- septembrie 2019 au fost demolate 503 de astfel de construcții din totalul de 1086 existente în tot municipiul.

Majoritatea celor care au fost somați să dezafecteze construcțiile ilegale s-au conformat regulilor însă au fost și cazuri în care s-a procedat la demolarea pe cale administrativă, ceea ce înseamnă că pe lângă faptul că au suportat cheltuielile pentru dezafectare, proprietarii au primit și amenzi.

În acest moment, alte 25 de garaje situate în diverse zone ale orașului sunt în curs de demolare pe cale administrativa, iar pentru 66 au fost emise somații către deținători pentru demolarea în termen de maximum 15 zile.

Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea și nici nu ia legătura cu reprezentanții administrației locale pentru prelungirea termenului acordat, se trece la demolarea pe cale administrativă.


Asta înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului. Amenda pentru astfel de construcții ilegale aflate pe domeniul public al municipiului Constanța este cuprinsă între 1.000 lei și 100.000 lei pentru construcțiile provizorii edificate fără autorizație de construire si intre 50.000 lei si 100.000 lei pentru menținerea peste termenul prevăzut in autorizația de construire.


Cea mai mare parte a garajelor existente în cartierele din oraș erau amplasate fără autorizație de construire, iar multe dintre ele adăposteau orice altceva în afară de mașini.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Stire din Social : Locuri de parcare în locul garajelor demolate
Pagina a fost generata in 0.566 secunde