Mai multe ştiri online:

Mai e atractivă meseria de marinar? "Nu îți vinde copilul mării!"

Ştire online publicată Vineri, 09 Martie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Am primit pe adresa redacției scrisoarea unui părinte aflat în cumpănă. Se gândește la viitorul copilului său și ia în calcul varianta de a-l îndrepta către o carieră de navigator. În acest sens, a discutat cu prieteni și rude care navigă, iar opiniile sunt împărțite. De aceea, cere, prin intermediul ziarului „Cuget Liber”, sfatul și altor marinari.

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, scrisoarea trimisă de Laurențiu G., cu rugămintea de a-i răspunde părintelui îngrijorat.

„Mă tot gândesc spre ce domeniu de studiu să-mi îndrept copilul și una dintre opțiuni este marinăria. Am discutat cu mulți prieteni marinari și, surprinzător, majoritatea m-au sfătuit să îl direcționez către alte meserii. Unul dintre ei chiar a fost tranșant: «Marinăria nu mai este ceea ce a fost odată. Nu mai are nimic romantic, iar invazia de filipinezi, indieni, ucrainieni sau nigerieni pe nave a pus capac. Noi, marinarii bătrâni, nu mai avem de ales, dar, personal, nu mi-aș vinde copilul mării pentru nimic pe lume. Poți avea un trai decent și cu o meserie pe uscat. Și țineți cont: marinăria nu este pentru oricine!».

Sunt și avantaje, iar cel mai important este aspectul financiar. Dacă urci în ierarhie treaptă cu treaptă, în 10-15 ani ai rezolvat problemele fundamentale ale unei familii: casă, mașină, stabilitate financiară. Dar timpul (anii) în care nu ești alături de familie, de soție, de copil? Se compensează, este balanța echilibrată?”, a scris cititorul nostru.

XXX

Într-adevăr, greu de luat o decizie. Cei mai în măsură să exprime un punct de vedere sunt chiar marinarii și vă așteptăm cu opinii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65842 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3809 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3354 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1972 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8084 secunde