Mai avem de suportat. IATĂ CÂND SE VA DA DRUMUL LA CĂLDURĂ

5364
11
Mai avem de suportat. IATĂ CÂND SE VA DA DRUMUL LA CĂLDURĂ - radet-1351670944.jpg

Articole de la același autor

Toamna a venit deodată peste noi cu ploi reci și frig persistent. Lipsa soarelui, dar și temperaturile mici de peste noapte au adus frigul și în casele noastre. Apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire mai au însă de așteptat până când se vor încălzi caloriferele. Până atunci, fiecare se descurcă cum poate: mai pornim aerul condiționat, mai aprindem aragazul, mai punem un calorifer electric în priză. Cel mai grav este însă că în creșe și grădinițe, unități racordate la sistemul centralizat, micuții tremură de frig, iar îngrijitoarele nu mai fac față cu păturile. Reprezentanții RADET spun însă că va mai dura aproximativ o săptămână până când se va da drumul la căldură. 


De câteva zile, toamna își face de cap în Constanța. Plouă tare, bate vântul și azi noapte am avut doar șase grade Celsius în termometre. Conform regulilor, pentru a putea încălzi caloriferele, trebuie să fie trei zile consecutive cu temperaturi sub zece grade Celsius.

"Azi dimineață, am dus copilul la grădiniță și era foarte frig înăuntru. Nu au nici aer condiționat să dea drumul să mai ridice puțin tempe-ratura. În clasă se mai încălzește de la atâtea suflete, dar pe hol și în sala de mese este cumplit. Fiul meu mi-a povestit că luni, la prânz, a tremurat în pătuț, chiar dacă era învelit cu o pilotă. Nu se poate așa ceva. Ni se îmbolnăvesc copiii. Dacă nu vor să dea drumul asociațiile de proprietari este treaba lor, dar pentru grădinițe trebuie căldură", ne-a declarat Costina Slav, din Constanța.

Aceeași situație este și în creșe, unde asistentele recomandă părin-ților să-i îmbrace pe micuți cât mai gros.

"Îi ținem pe bieții copii cu bluze și pulovere pe ei, cu pantaloni groși, că ei stau pe jos și se joacă și este rece. Îngrijitoarele au spus că nu-i mai schimbă la prânz în pijamale, că este prea frig", ne-a spus și Ioana Crețu.

Se încălzesc cu calorifere electrice

În unele apartamente, tempera-tura nu depășește 17 grade Celsius. Mulți constănțeni sunt nevoiți să folosească metode alternative de încălzire. "Am doi copii mici. Unul are doi ani, iar celălalt trei luni. Țin în permanență două calorifere electrice în priză. Seara, când trebuie să le fac baie, las apa caldă să curgă jumătate de oră la duș, ca să se încălzească în baie. Nu este normal așa. Aș prefera să avem căldură tot timpul. Să fie aceeași temperatură peste tot!", ni s-a plâns o altă constănțeancă.

Căldură… poate săptămâna viitoare!

Reprezentanții RADET nu au însă vești prea bune pentru noi.

"S-a preconizat că se va demara furnizarea de agent termic la începutul săptămânii viitoare. Deocamdată, nu s-a stabilit sigur. Sunt mai mulți factori care in-fluențează această decizie, cum ar fi cererile asociațiilor, temperaturile exterioare", a declarat, pentru "Cuget Liber", dispecerul RADET.

Deocamdată, nu există nici posibilitatea furnizării căldurii numai noaptea. Din fericire, meteorologii au anunțat o încălzire a vremii în zilele următoare, începând chiar de astăzi. Noaptea însă temperaturile vor rămâne destul de scăzute, cu valori în jur de 10 grade Celsius.

Gigacaloria arde buzunarul

Constănțenii vor plăti în iarna lui 2012, ca și anul trecut, prețul de 341,8 lei pe gigacalorie. Primăria nu va oferi subvenție decât pentru persoanele și familiile defavorizate, pe diferite praguri de venit. Anul trecut, aproximativ 40.000 de familii au beneficiat de subvenție de la autoritățile locale. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mama san
31 octombrie 2012
vrem caldura

hodorogii (si hodoroagele) care nu vor caldura sa se mute la corturi, nu suntem obligati din cauza lor sa suportam frigul din case. nu mai suntem in comunism, sa stam cu capul plecat si sa spunem soptit "e bine, inca e bine..." sau -o varianta ajutatoare- sa se mute cu nea Nicu!

nu conteaza
31 octombrie 2012
despre hodorogi

Draga mama san iti spun o povestioara adevara spusa mie de un profesor,dar profesor adevarat,a murit, DUMNEZEU sa-l ierte.Fusese invitat la o petrecere de absolvire a unor cadre din cadrul Marinei Militare .Lume multa ,sclifositi etc si la un moment dat unul spune cu voce mai tare sa se auda ceva depre varsta a treia ,bosorogi si altele .Si proful se intorce la el si ii spune, da nene, daca zici ca e varsta nasoala si suntem asa cum suntem sa nu apuci varsta asta ...!!!!!si omul a ramas in contemplare ...si mai stiu ca orice cal de curse ajunge o gloaba ,dar nu orice gloaba a fost cal de curse...de ce nu te muti tu la casa ? faci focul si in iulie....pune repartitoare ....sau fa ce vrei dar nu mai jigni !!!!

M*A*M*B*O
31 octombrie 2012
@ despre hodorigi

Se pare că tu nu ai fost cal de curse, dar ai ajuns o gloabă !. Voi boșorogii nu vă gândiți decât numai și numai la voi. Nu mai contează copiii și nepoții voștri. După voi potopul. Dacă primiți pachetul cu alimente de la mârlanu' drogat suportați orice umilință iar demnitatea voastră e călcată în picioare de primarul cu educația celor 7 ani de ghetou. Îl ține-ți în brațe pe acest nemernic chiar dacă veți fi obligați să mai puneți o pătură peste calorifer să nu înghețe. " Cine nu are un bătrân să fie fericit, cine are devine o pacoste " !!!!!!

B
31 octombrie 2012
pentru ,,nu conteaza''

Jigneste si are dreptate!Considera ca si eu te-am injurat cand am citit ce ai scris...cat tupeu ai!,,De ce nu te muti la casa''? De ce nu te retragi dumneata in pustietate daca nu iti permiti sa-ti platesti datoriile?Sa tremure toata lumea pentru ca dumneata nu doresti caldura?E problema mea sau a altuia ca nu ai bani?Stati cu mana intinsa numai la pomeni...Ma mir ca nu va e rusine!Trebuie sa suportam toti fasoanele si dorintele unora ca dumneata?Prea faceti legea in oras!Eu inteleg sa respect persoanele in varsta,dar si persoanele in varsta sa-i respecte pe ceilalti!Ati devenit aroganti,violenti,insensibili,aveti impresia ca meritati totul si aveti mereu dreptate!E momentul sa reveniti cu picioarele pe pamant si sa nu va ma bagati singuri in seama.Ma mira cum nu va bat ceilalti locatari!Dar nici mult nu mai e...

Geo
31 octombrie 2012
Ce v-a inversunat asa batrinii(bosorogii)?

Nu stiu de ce va inversunati asa impotriva batrinilor. Articolul nu face nici o referire la aceasta categorie de cetateni. Urmariti listele de plata la intretinere si veti observa ca 90% dintre restantieri sunt tineri. De ce nu va adresati RADEtului si primarului, pentru a rezolva problema? Daca aveti batrini care va supara, in blocul in care locuiti, rezolvati problema cu ei. "Mama prostilor este mereu gravida"

t.n.
31 octombrie 2012
pentru B

este trist ca acest primar a reusit sa invrajbeasca populatia. este singura modalitate prin care nimeni nu mai este atent la hotiile primarului si a consiliierilor. in loc sa ne lasam invrajbiti ar trebui sa ne unim, tineri cu varstnici, si sa scapam de aceasta "ciuma" instalata atat la conducerea orasului cat si la conducerea judetului

nelu
31 octombrie 2012
O falsa problema

La pretul actual al gigacaloriei, toata lumea ar trebui sa aibe posibilitatea sa faca economie, in functie de situatia lui concreta. Repartitoarele sunt solutia cea mai valabila, numai ca nu se pun la apartamente individuale, ci la tot blocul, ceeace le face practic inutilizabile si determina o risipa de energie . Situatia asta cu repartitoarele e asemanatoare cu cea a apometrelor, care in cele din urma au fost cerute de toti locatarii pentru ca cei fara apometre plateau tot surplusul de apa consumata citita la apometrul central si nu se dadea subventie pentru apa. Subventia la gigacalorie (mentinuta din motive politice) face ca multi sa nu doresca repartitoare si atunci se creeaza starea asta de animozitate. Daca am posibilitatea sa opresc caloriferul, Radetul poate sa dea caldura cat mai devreme, eu nu am nevoie si nici nu platesc (la fel ca la curentul electric) .

ONG
31 octombrie 2012
Furati, furati, furati

Furati si voi cei care stati in frig, asa cum fura parlamentarii nostri si veti avea vile cu piscine, centrale proprii de incalzire, amante in batatura, apa si curent furate prin bunavointa RAJA si ENEL, limuzine de lux in fata vilei, ca doar, deeee...sunt parlamentari...iarna nu e este frig pentru ca fug din Romania in țările calde....futu-le muma'n cur de parlamentari pe care noi ii vom vota pe 9 decembrie 2012, ca fraierii....că deee....noi suntem români, noi suntem români....noi suntem pe veci " stăpâni "....o laeeee....ia mai furați măi flăcăiiii....hăiiii....hăiii... !!!...voi cu leul, ei cu euro....mânați măiiiiii......hăiiii....hăiiiii.... !!!

luci
1 noiembrie 2012
mai bine asa

bai oamenii astia care vor caldura cu orice pret de la radet.luati`va fratilor de mana cu aia sa va dea voua caldura mai devreme sa platiti voi facturi dinalea astronomice.eu unu prefer sa dau drumu la aeru conditionat inca o luna de acum in colo sa platesc 150 de lei decat sa dea HOTII astia drumu la caldura si sa plkatesc niste facturi astronomice de 600-700 de lei.

Acaru' Paun
1 noiembrie 2012
daca n-ai batrani- sa-i cumperi, daca ai - sa-i... stapanesti sanatos!

Sau putem sa ne punem repartitoare, cine nu vrea caldura , nu-i da drumul si gata! Dar daca se da caldura in oras, de ce sa ma oblige Mos Papleaca de la etj 2, sa stau cu el in frig??? Pai eu trebuie sa am confort in casa ca a doua zi sa ma trezesc fresh si odihnit pentru a merge la munca si sa-i PLATESC PENSIA!!!!

Răspuns la: vrem caldura
Adăugat de : mama san, 31 octombrie 2012
hodorogii (si hodoroagele) care nu vor caldura sa se mute la corturi, nu suntem obligati din cauza lor sa suportam frigul din case. nu mai suntem in...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Social : De mâine, RADET începe să dea căldură
Luni, 29 Octombrie 2012
Stire din Social : RADET dă drumul la căldură
Vineri, 26 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Constănțeni, caloriferele la control!
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Începând de azi, Spitalul are căldură
Pagina a fost generata in 0.4078 secunde