€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Magie și sărbătoare, în centrele de plasament din Agigea

Ştire online publicată Miercuri, 16 Decembrie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Sărbătorile de iarnă aduc întotdeauna un spirit magic, care ne înconjoară și ne stăpânește, dacă avem cele mai esențiale nevoi satisfăcute - dragostea familiei. Însă, acest lucru este tocmai ceea ce le lipsește copiilor din centrele de plasament din Agigea și din toată țara. 


Pentru că au înțeles ce nu au acești copii, 100 de elevi din Școlile Gimnaziale nr.12 „B. P. Hasdeu” și nr.18 „Jean Bart” din Constanța 


s-au gândit să-și deschidă inima și să iasă din tiparele colectelor pentru acești copii. Elevii, îndrumați de dascălii lor, de la clasa a II-a D - învățător Valentina Taras și de la clasa a IV-a A - învățător Viorica Păcurare, de la clasa a VII-a A - diriginte prof. Mihaela Capră și de la clasa a VIII-a A - diriginte prof. Carmen Butnariu, s-au gândit să ofere cadouri personalizate îm-preună cu o scrisoare, cu gândurile, emoțiile și bucuria unui copil. 


Astfel, în perioada 15 - 17 decem-brie, proiectul „Prietenul secret” se va derula cu vizitele copiilor și vo-luntarilor din Constanța, la Centrul de plasament „Delfinul” și Centrul de zi din Agigea. Se vor juca, se vor cu-noaște, vor lega poate prietenii, care să aducă familia mai aproape de sufletul unui copil lipsit de dragostea parentală. 


Ce poate fi mai frumos decât să încurajăm prietenii și corespondența prin poștă, cu scrisori scrise de mâna lor, cu gânduri și vise pe care și le pot împărtăși. În luna ianuarie, imediat ce va începe școala, din Agigea, va veni Poșta în cele două școli participante, pentru elevii implicați. Proiectul este susținut de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Civicum Voluntaris și Asociația Together Everyone Achieves More. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7248 secunde