MAE: Românii pot intra în Bulgaria doar cu CI sau pașaport

427
MAE: Românii pot intra în Bulgaria doar cu CI sau pașaport - bulgaria-1625291766.jpg

Articole recomandate

Persoanele care vin din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie - carte de identitate sau paşaport, informează vineri Ministerul român de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță într-un comunicat că autoritățile din Bulgaria au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de Covid-19, noile măsuri urmând a se aplica până la data de 31 iulie 2021.

Astfel, potrivit informațiilor publicate de autoritățile bulgare, pe teritoriul Bulgariei se aplică sistemul de clasificare a statelor de proveniență pe mai multe zone (verde, portocalie, roșie), în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 în aceste state.

De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă și România.

Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport), precizează MAE.


Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zonele menționate anterior (verde, portocalie, roșie), respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Bulgaria din acele state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri pot fi consultate pe site-ul MAE.Totodată, lista statelor clasificate în funcție de zonă poate fi consultată și pe site-ul Ministerului Sănătăţii din Bulgaria.


MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 00359879440758.

MAE recomandă totodată consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51904 și sofia.mae.ro, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate și respectarea cu strictețe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de Covid-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6741 secunde