Măcel pe spațiile verzi din Mamaia! Se vând și ultimele petice de iarbă

5348
12

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia riscă să devină, în curând, o stațiune beton… la propriu. Se toarnă betoane într-una, se sapă și se ridică bloc după bloc. Spațiile verzi s-au micșorat văzând cu ochii în ultimii ani. Metru cu metru, au fost acoperite de construcții semețe. Marea se mai vede doar după câte un bloc sau hotel, lacul a trecut și el în planul secundar, la stradă apărând tot felul de imobile pestrițe. 


Spațiile verzi din Mamaia au fost măcelărite în ultimii ani, cu acordul și semnătura autorităților locale. S-a mers pe ideea că avem nevoie de investiții și că iarbă verde găsim destulă la pădure, nu într-o stațiune cu pretenții. Ce s-a făcut e bun făcut și probabil că nu o să apucăm noi vremurile când toate construcțiile ilegale vor fi dărâmate. Grav este, însă, că măcelul continuă și "investitorii" își văd de treabă liniștiți, fără să le pese că distrug ce a mai rămas din stațiunea Mamaia. 


Recent, pe partea cu lacul, înainte de Tenis Club Idu, a apărut un panou publicitar, cu anunțul de vânzare a terenului respectiv. Trecătorii află astfel că se vinde teren în suprafață de 5.168,8 metri pătrați, plus alți 150 de metri pătrați, cu tot cu proiect autorizat. Practic, acolo ar urma să se ridice un ansamblu turistic cu patru corpuri. Corpul A va cuprinde două niveluri de subsol, parter și cinci etaje, corpul B este identic, iar corpul C este format numai din parter, în timp ce corpul D este compus din două niveluri de subsol și parter. În total, vor fi între 124, respectiv 145 de apartamente, 160, respectiv 180 de locuri de par-care, un restaurant și o piscină externă. 


Am sunat și noi să aflăm prețul unui asemenea teren unde nu mai trebuie decât să aduci macaralele, muncitorii și să ridici ditamai ansamblul, dar am fost invitați la o discuție personală și nu la telefon. 


"Era de așteptat să dispară și această porțiune cu iarbă. Era o chestiune de timp. Cine știe ce șmecher o vinde. Că doar nu obținea un om de rând terenul care a fost dintotdeauna al stațiunii Mamaia și nu al vreunui proprietar. Probabil că acum vrea să i se piardă urma. Le e teamă după câte s-au întâmplat în ultima perioadă. Nu se mai pot acoperi așa de ușor. A intrat frica și în ei. Păcat că este așa de târziu pentru stațiunea Mamaia, sau ce a mai rămas din ea", ne-a spus, indignat, un constănțean ieșit cu familia, la plimbare pe malul mării. 


În rest, întreaga stațiune este un imens șantier. Construcții începute și neterminate, construcții de-abia demarate și altele aproape de finalizare. Unii investitori profită la maximum de vre-mea frumoasă și vor să ridice cât mai mult până la venirea gerului. Alții iau o pauză, până la primăvară. 


"Unde întorci capul vezi ceva în construcție. Este neplăcut. Parcă nu se mai termină șantierele astea", trage concluzia un alt constănțean. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
jiji
16 noiembrie 2015
?

suntem chiar cretini.chiar nu mai intelegem ca spatiile verzi trebuie pastrate.ce dracu am inceput sa ne cretizam toti?

Ctean
16 noiembrie 2015
Constructii

Pai cine le da autorizatii noi cetatenii de rand nu primaria si oamenii din primarie care iau spaga .

Radu Cioboata
16 noiembrie 2015
Macel pe spatiile verzi din Mamaia

Eu astept sa se puna in vanzare si trotuarele, cred ca asta urmeaza.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

din oras
16 noiembrie 2015
multumim seniorilor

care pentru dreptul de a sta la cozile rusinii si de a primi pomana si-au vandut votul cu repetitie si au pecetluit astfel soarta orasului.

Vagadau
16 noiembrie 2015
traim in Romania

Mazare si cu gasca PSD au vandut tot ce se putea si acum s au dat la fund .Asteapta momentul prielnic sa o sterga din tara Mamaia nu mai edte statiune este cartier sl Constantei

ath
16 noiembrie 2015
Daca Fagadau nu ar fi existat,clanul trebuia revergorat

Observati ca toata vina cade pe Fagadau,fiul lui Mazare.In spatele lui stau baietii cuminti,baietii cu fermoar la gura,opozitia,baietii buni,barbatii care nu au nimic de spus.Sa-i trecem in revista.1)-Dragnea,Hasotti,Dragomir,au treaba.Astia stau cu bunghiul pe Guvernul Ciolos.A cazut Pesedeul ? Pacat,Romania avea crestere economica.2)-Mazare,Constantinescu,Strutinski,baieti politicosi,si-au cerut scuze pentru dezastrul ramas in urma lor.3)-Mircea Banias,fost pedeleu,azi in PC si membru in COMISIA PENTRU ADMINISTRATIE PUBLICA,ORGANIZAREA TERITORIULUI SI PROTECTIA MEDIULUI,un baiat de traba.4)-Gheorghe Slabu,luptator de partea ciocoilor la Interesul National.5)-Robert Boroianu,febletea noastra si alesul Peneleulu,ete "primul" in sondaje pentru scaunul de primar si papusa clanului Hasotti-Dragomir.6)-Remus Cernea,independent sprijinit de Mazare si IPS Teodosie.Cernea s-a luat la harța cu Dumnezeu,nu are el treaba cu ecologia.7)-Gheorghe Dontu,Mare Ecologist,doar ce a jurat in barba ca nicio palma de spatiu verde nu va mai fi defrisata.8)-Corina Martin,dansatoare si magnet turistic cu țâțe.Sa nu-i uitam pe arhitectii orasului care doar ce au aprins o lumanare si au citit un acatist la Ziua Dobrogei.Lista este lunga dar mi-e teama ca suna telefonul in redactia ziarului:Băi....Cuget Liber,ai innebunit ? Ti-am spus sa mi-l dai imediat pe redactorul sef sau pe finantatorul ziarului vostru.Mama voastra.....de basisti !

Constantean
16 noiembrie 2015
Terenuri retrocedate

Sunt terenurile din retrocedari, Fagadau termina ce a inceput Mazare. Casele unde sta Mazare si restul gastii sunt imprejmuite de spatii verzi. Aici se vede fatarnicia.

Dmitri
16 noiembrie 2015
A

Oamenii care fac lumea să progreseze sunt dinamici fiindcă sunt entuziaști. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Octombrie 2015
Stire din Social : Stațiunea Mamaia, promovată la Atena
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : A venit la mare să se sinucidă
Pagina a fost generata in 1.0546 secunde