€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Luptătorii anticomuniști din Dobrogea, pomeniți la Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 10.00, la Catedrala „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de pomenire a celor 380 de luptători din Rezistența anticomunistă din Dobrogea.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, la ceremonie va fi prezentă și Zoe Rădulescu, fiica lui Gogu Puiu, liderul mișcării de rezistență din Dobrogea, precum și reprezentanți ai Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”.

Conform membrilor asociației, numeroși luptători arestați și condamnați de justiția comunistă la pedepse grele de detenție, au fost masacrați în secret de Securitate, în cadrul acelor transporturi ale groazei, cunoscute drept „trenurile morții”.

Din nefericire, rămășițele acestora nu au fost niciodată restituite familiilor, pentru a fi înmormântate creștinește, iar locurile în care au fost îngropați rămân și astăzi necunoscute, în ciuda eforturilor făcute de urmași și de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Român pentru găsirea lor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9743 secunde