Luna iulie, cea mai călduroasă lună a anului. Ce precizări mai face ANM

150
Luna iulie, cea mai călduroasă lună a anului. Ce precizări mai face ANM - hydration-1593971971.jpg

Articole de la același autor

Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului, temperatura aerului fiind mai mare față de iunie, în timp ce gradul de instabilitate este mai redus în majoritatea zonelor țării, conform caracterizării climatice a acestei luni, publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), citat de Agerpres.


Din datele înregistrate în perioada 1961 - 2019 la stațiile meteorologice din rețeaua ANM, temperatura medie lunară multianuală depășește 22 de grade Celsius în Câmpia Română și în Dobrogea, iar în estul și centrul Moldovei, în zonele deluroase ale Olteniei și Munteniei, în Câmpia Vestică, în dealurile din Banat și Crișana și în Culoarul Mureșului valorile au fost cuprinse între 20 și 22 grade Celsius.


"Ca o conseciență directă a modificărilor în distribuția circulației aerului deasupra țării noastre, valorile medii ale temperaturii lunii iulie înregistrează o creștere cu 1-3 grade Celsius față de luna iunie", explică ANM.


Potrivit ANM, cantitățile de precipitații din iulie înregistrează o scădere față de cele din mai și iunie. Din datele înregistrate în perioada 1961-2019, la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se constată că precipitațiile medii multianuale (1961-2019) din această lună sunt mai mici de 50 mm în estul Dobrogei și al Câmpiei Române și în Delta Dunării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6386 secunde