Ludovic Orban: Vom crește pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realității economice

126
Ludovic Orban: Vom crește pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realității economice - ludo-1591802253.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va crește pensiile "cu cât este posibil, în funcție de realitățile economice", pe bază de "analize, de date, de prognoze serioase", informează Agerpres.


"Noi lucrăm pe bază de analize, pe bază de date, pe baze de prognoze serioase, pe bază de studii de impact și așa mai departe. Primul lucru, să se facă analiza pe starea economică și bugetară pe primele 6 luni, conform Legii responsabilității fiscal-bugetare. Doi, trebuie realizată o prognoză pe termen mediu și lung privind evoluția economiei românești care să fie corelată cu perspectivele de evoluție ale economiei europene în ansamblul său, pentru că România este indisolubil legată de economia Europei, 80% din schimburile comerciale le avem cu state din Uniunea Europeană. (...) În funcție de aceste date, vom ști foarte clar care va fi decizia. Vom crește pensiile, dar vom crește pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realității economice și, mai ales, vom crește pensiile, astfel încât să avem garanția că pot fi plătite pensiile", a declarat Ludovic Orban, miercuri, întrebat când va fi făcut anunțul privind majorarea pensiilor de la 1 septembrie.


Premierul a adăugat că "nu pot fi plătite pensiile numai până la alegeri, așa cum vrea PSD", ci trebuie să existe garanția că "pot fi plătite pensiile și în 2021 și în 2022 și în 2023 și în 2024".


"Fără să afectăm bugetele necesare pentru proiectele de investiții, fără să afectăm resursele financiare necesare pentru dezvoltarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, de energie, de sănătate, de educație, pentru că România are nevoie ca de de aer de investiții majore în toate aceste domenii de activitate și fără acest front investițional riscăm să afectăm perspectivele de dezvoltare ale României pe termen lung. Ca atare, vom crește pensiile, cu cât vom crește pensiile, vom anunța când vom avea datele necesare", a completat Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.789 secunde