Ludovic Orban: Trebuie să fim pregătiți pentru creșterea numărului de pacienți infectați cu COVID-19

156
Ludovic Orban: Trebuie să fim pregătiți pentru creșterea numărului de pacienți infectați cu COVID-19 - ludovicorbancoronavirusinquampho-1593106088.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să îi pregătească pe directorii de direcții de sănătate publică și pe cei de spitale pentru o eventuală creștere a numărului de pacienți cu COVID-19.


"Domnule ministru, mâine organizați o videoconferință cu directorii de DSP-uri și cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiți pentru creșterea numărului de pacienți, pentru creșterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv. La fiecare creștere a numărului de persoane diagnosticare pozitiv, DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice. Viteza de derulare a anchetei epidemiologice este vitală pentru reducerea răspândirii virusului, pentru că identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv poate permite măsura izolării imediate și împiedicarea transmiterii virusului către persoanele cu care intră în contact, cu atât mai mult cu cât mulțimea interacțiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare și este necesară viteza asta. Solicitarea mea este să îi mobilizați, pentru că am simțit așa, o ușoară oboseală și ei trebuie să înțeleagă că nu a trecut pericolul și cu atât mai mult acum trebuie să fie mobilizați", a spus Orban, la începutul ședinței de guvern, citat de Agerpres.


Acesta a adăugat că în cazul în care în spitalele suport nu mai sunt paturi, ministrul Sănătății trebuie să știe unde pot fi duși pacienții.


"De asemenea, aveți grijă să creștem capacitatea de tratare în ATI, pentru că s-a constatat o creștere a numărului de persoane care au nevoie de tratare în secțiile de terapie intensivă. Am înțeles că am recepționat deja 200 de ventilatoare care trebuie să fie transmise în funcție de nevoile de tratare. Plus, sunt subcontractate deja încă un număr semnificativ de noi ventilatoare", a menționat premierul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7621 secunde