Ludovic Orban: Nu cred că își imaginează vreun român că nu am fi crescut pensiile cu 40% dacă le-am putea plăti

251
Ludovic Orban: Nu cred că își imaginează vreun român că nu am fi crescut pensiile cu 40% dacă le-am putea plăti - 1-1598029287.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Timișoara, fiind întrebat de ce nu a respectat legea privind majorarea pensiilor cu 40%, că nu crede că vreun român își poate imagina că nu s-ar fi făcut această majorare dacă ar fi existat bani care să asigure plățile și în anii următori.


"După cum bine știți, orice lege poate fi modificată prin altă lege sau prin ordonanță de urgență. Noi am modificat această lege prin ordonanță de urgență, am inclus creșterea pensiilor cu cât este posibil astăzi, adică creșterea punctului de pensie cu 14%. Nu cred că își imaginează vreun român că dacă noi am fi avut banii la dispoziție să creștem pensiile cu 40% și dacă am fi fost siguri că putem plăti pensiile crescute cu 40% în 2021, 2022, nu am fi mărit cu 40%", a spus premierul.


El a amintit că România "a înregistrat o contracție economică, în al doilea trimestru, de 10,5%".


"Pe primul semestru, cumulat raportat la semestrul echivalent din 2019, am înregistrat o contracție de 3,9%. S-au diminuat veniturile bugetului de stat, veniturile bugetului de pensii, veniturile bugetului de sănătate și în general s-au diminuat veniturile, așa cum s-a întâmplat în întreaga Europă. Într-o astfel de situație era foarte dificilă inclusiv decizia de a crește pensiile. La diminuările de venituri care au fost, a fost extrem de greu de a lua această decizie de a asigura o creștere a pensiilor. (...) Orice om cu scaunul la cap poate să înțeleagă că atunci când iei decizia legată de pensii, de alocații, de salarii în sectorul public, decizia pe care o iei este o decizie care te obligă la cheltuieli și în 2021 și în 2022 și în 2023 și orice cheltuială trebuie să fie previzionată în funcție de perspectivele de evoluție economică și de încasări bugetare", a mai spus premierul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3923 secunde