Ludovic Orban: Etapa de relaxare vine în condițiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului

Miercuri, 24 Iunie 2020
177
Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că este îngrijorător faptul că numărul de persone infectate cu noul coronavirus este distribuit în aproape toată țara, iar o nouă etapă de relaxare după 1 iulie va veni în condițiile în care "se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate", conform Agerpres.


Prezent miercuri la sediul MAI, premierul a fost întrebat de jurnaliști dacă se va adopta o nouă etapă de relaxare după data de 1 iulie.


"Etapa de relaxare vine în condițiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deși măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, au fost făcute în trepte, la intervale de 15 zile, încă avem un număr mare de infectări și ce este oarecum îngrijorător este că numărul de persone infectate este distribuit în aproape toată țara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate județele și din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele care au fost diagnosticate. De asemenea, va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătății oamenilor" a spus Orban.


Alte 321 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 24.826 de îmbolnăviri, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.


Pagina a fost generata in 0.2201 secunde