Ludovic Orban: Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită

425
Ludovic Orban: Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită - facemask-1596730889.jpg

Articole recomandate

Ludovic Orban a declarat că, după cum arată datele la zi, creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită prin măsurile adoptate de autorități, după ce a existat riscul - în cele trei săptămâni de până la apariția noii Legi a izolării și carantinării - unei creșteri a infectărilor, transmite Digi24.


Întrebat dacă Guvernul ia în calcul măsuri mai restrictive, având în vedere că numărul de infectări cu COVID-19 rămâne la un nivel crescut, Orban a răspuns: "Față de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creșterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creșterea să nu mai fie creștere liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv și de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticații".


Ludovic Orban a afirmat că au fost zeci de mii de români asupra cărora autoritățile, în perioada respectivă, nu au avut pârghia legală să instituie nicio măsură.


"Uitați-vă: la ora actuală, avem în tipurile de izolare și carantinare, avem astăzi aproape 30.000 de români care fie sunt în izolare, fiind infectați și medicul și-a dat acordul să fie tratați la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Gândiți-vă: dacă nu s-ar fi adoptat legea, acești 30.000 de oameni care sunt în izolare sau în carantinare ar fi circulat fără niciun fel de restricție în societate și ar fi putut să infecteze pe alții. Lucrul ăsta s-a întâmplat trei săptămâni", a precizat șeful Executivului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7572 secunde