Ludovic Orban: Cele mai multe persoane s-au infectat de COVID-19 la petreceri private

288
Ludovic Orban: Cele mai multe persoane s-au infectat de COVID-19 la petreceri private - 1-1602695414.jpg

Articole recomandate

Nunţile, botezurile, petrecerile în grupuri mari sunt principala sursă de transmitere a virusului SARS-CoV-2, a anunțat premierul Ludovic Orban la ședința de guvern de miercuri, făcând trimitere la o analiză făcută de Ministerul Sănătăţii. Acesta este motivul pentru au fost interzise astfel de evenimente în următoarele 30 de zile, a mai menționat premierul, potrivit Agerpres.


„Pe analizele făcute de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private şi din cauza asta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune Guvernului, pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se mai permită organizarea de evenimente private. Din controalele efectuate, raportările făcute de Ministerul de Interne a rezultat clar: noi am permis organizarea unor astfel de evenimente cu 50 de persoane maximum în spaţiul închis, 100 de persoane în spaţiul deschis - nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale care s-au efectuat au arătat că a fost încălcată flagrant. Ca să nu mai spun de normele de protecţie a sănătăţii care ar fi trebuit respectate. Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane, botezuri şi alte petreceri în grup care au încălcat drastic şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern.


Şeful Executivului a punctat că România se află "într-un moment de cumpănă, de inflexiune" în privinţa cazurilor de COVID-19 şi a solicitat mobilizare maximă din partea instituţiilor implicate în prevenirea şi combaterea pandemiei cu noul coronvirus.


„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creşterea numărului de cazuri, dar ca să reuşim atingerea acestui obiectiv, va trebui ca toate instituţiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecţie, în informarea constantă şi corectă a cetăţenilor despre evoluţia pandemiei să fie mobilizate la maxim şi, mai ales, să direcţionăm toate resursele umane pe care le avem şi toate acţiunile pe care le întreprindem, inclusiv controalele către acele zone în care rata de răspândire este mai mare şi unde există risc mai mare de răspândire”, a mai declarat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4837 secunde