Mai multe ştiri online:

Lucruri fără de care nu mai concepem viața. Românii s-ar simți pierduți dacă nu ar avea smartphone-ul cu ei

Ştire online publicată Luni, 12 Februarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Circa 95% dintre români nu pleacă din casă fără smartphone, iar 79% folosesc telefonul inteligent înainte de culcare pentru a citi email-uri sau pentru verificarea conturilor de social media și a mesajelor primite, în timp ce 64% fac acest lucru când se trezesc, relevă un studiu de specialitate realizat în 12 țări, inclusiv în România.


Conform studiului, acesta este unul dintre motivele pentru care 60% din români își iau telefoanele când se pun în pat și 1 din 10 sau aproximativ 11% din aceștia admit că dorm cu telefonul lângă ei.


„Studiul a identificat că 87% dintre români au nevoie de smartphone pentru trimiterea mesajelor text, că 72% folosesc telefonul pentru surprinderea fotografiilor și, bineînțeles, că 79% utilizează telefonul pentru verificarea rețelelor social media. De asemenea, cercetarea a constatat că 56% dintre respondenți recunosc că au smartphone-urile cu ei mai mult de 13 ore pe zi, în timp ce 27% folosesc smartphone-ul în mod activ 3-4 ore/zi”, conform studiului realizat de compania multinațională de cercetare de piață, IPSOS, pentru Huawei.


În studiu se mai menționează că 59% dintre români își verifică telefonul de mai multe ori în decursul unei ore, obiceiul de utilizare constând în căutarea diferitelor informații, folosirea device-ului pentru divertisment, navigarea pe rețelele de Social Media sau în browser, citirea știrilor și conectarea la sistemul de Home Bank.


„În concluzie, cercetarea realizată pentru Huawei arată că, în zilele noastre, majoritatea dintre noi ne-am simți pierduți dacă nu am avea smartphone-ul cu noi. Suntem atât de atașați de el încât îl verificăm de mai multe ori pe zi, iar primul și ultimul lucru pe care îl facem în fiecare zi este să accesăm telefonul. Printre acestea, smartphone-urile sunt folosite pentru a naviga pe Internet, pentru a citi email-urile, precum și pentru a efectua apeluri și a trimite mesaje text. Nu este de mirare că 95% din români își iau întotdeauna telefonul când pleacă de acasă. Neașteptat (sau nu) 50% dintre românii intervievați mărturisesc că se întorc din drum dacă își uită telefonul, chiar dacă acest lucru îi determină să întârzie la muncă”, se menționează în studiu.


Cercetarea de piață a fost efectuată în luna ianuarie 2018 pe următoarele piețe: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia și Turcia.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.3433 secunde