Lucrări avansate la Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți "Copiii vor primi cele mai bune tratamente"

324

Articole de la același autor

Lucrările de reconstrucție a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au avansat. Vara aceasta au fost puse la punct ultimele detalii pentru ca spațiul să devină, în sfârșit, funcțional.

"Este o mare bucurie și mulțumire să întâlnim profesioniști care își pun toată expertiza în slujba binelui. De exemplu, discuția despre amplasarea unei uși a generat întâlniri la cel mai înalt nivel, pentru că nu vrem să omitem vreun detaliu atunci când vine vorba de siguranța micuților pacienți. De asemenea, am început refacerea scărilor din zona scării secundare de evacuare. Urmează montarea echipamentelor de desfumare, igienizarea și amenajarea zonei lifturilor centrale de la etajul opt", au precizat reprezentanții Asociației "Dăruiește Aripi", inițiatorii proiectului.

Toate acestea se fac pentru ca pe viitor să li se poată asigura bebelușilor cele mai bune condiții de cazare și tratament, în condițiile în care copilașii care se nasc cu diferite probleme de sănătate nu au locuri suficiente în spital, la acest moment. Reamintim că, în prezent, secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți din cadrul SCJU este singura secție care îngrijește în regim de terapie intensivă copiii nou-născuți prematur sau cu afecțiuni medicale, din zona de sud-est a României.

Ca urmare, realizarea acestui proiect înseamnă nu doar scăderea ratei morbidității și mortalității infantile neonatale, ci și acordarea îngrijirilor specifice unei secții dotate eficient pentru un debut sănătos în viață al copiilor născuți sau transferați aici. Specialiștii constănțeni spun că, la Constanța, se nasc anual în jur de o mie de copii cu probleme medicale grave sau prematuri, ce necesită tratament în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți. Tocmai de aceea, este nevoie ca cei mici să fie tratați în niște spații corespunzătoare, mai ales că secția nu a mai fost renovată de circa 50 de ani.

La acest moment, spațiile existente sunt insuficiente și improprii, pentru că incubatoarele sunt, uneori, înghesuite și în sala de nașteri, iar aparatura este depășită. Echipamentele medicale sunt puține, vechi și suprautilizate, climatizarea este rudimentară etc.

Acesta este și motivul pentru care, pe viitor, se dorește ca Terapia Intensivă pentru Nou-Născuți din Constanța să se transforme într-unul dintre cele mai performante centre de acest fel din Europa.

"Fiecare încăpere de tratament va avea gaze medicale, incubatoare și echipamente medicale de ultimă generație, dar și mobilier specializat. Va fi liniște, o iluminare plăcută și confortabilă. Ne dorim ca toți copiii internați în secție să primească cele mai bune tratamente și să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a avea o șansă în plus să fie salvați, să crească mari și sănătoși", a declarat Alina Pătrăhău, președintele Asociației "Dăruiește Aripi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5192 secunde