Lucian Lungoci: „Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa nu ar trebui desfiinţată!“

566
Lucian Lungoci: „Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa nu ar trebui desfiinţată!“ - lucianlungoci-1604517583.jpg

Articole de la același autor

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa este la un pas de a depăşi procesul de insolvenţă. Administratorul special al regiei, Lucian Lungoci, a anunţat, în cursul zilei de ieri, că din datoriile totale pe care le înregistra instituţia în anul 2016, de aproape 62 de milioane de lei, cea mai mare parte au fost deja achitate.

„În toată această perioadă, de patru ani de zile, am reuşit să realizăm refacerea îmbrăcăminţii asfaltice pe 433 km de drumuri judeţene, restul tronsoanelor asfaltate fiind fie în stare bună, fie în curs de reabilitare - modernizare pe programe cu finanţare europeană. În prezent, mai sunt 200 de kilometri de drumuri judeţene neasfaltate, care sunt fie la stadiul de pământ, fie la stadiul de piatră”, a explicat administratorul RAJDPP.

Lucian Lungoci a precizat că va transmite noului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, raportul activităţii RAJDPP în ultimii patru ani, considerând că regia se poate ocupa în continuare de drumurile judeţului. „Sunt voci care solicită închiderea acestei regii, iar lucrările să le execute societăţi comerciale private, de profil. Însă eu consider că este nevoie ca judeţul Constanţa să deţină o regie proprie. În primul rând, administrarea şi întreţinerea reţelei de drumuri judeţene reprezintă un sector strategic al judeţului Constanţa şi nu trebuie înstrăinat unor firme private. În ultimii 30 - 40 de ani, în cadrul RAJDPP s-au format oameni specializaţi în lucrări de drumuri cu o mare experienţă şi care cunosc fiecare metru pătrat de drumuri judeţene din Constanţa. Activitatea regiei asigură locuri de muncă preponderent în mediul rural, angajaţii din comunele şi satele judeţului putând astfel să garanteze venitul necesar traiului zilnic pentru sute de familii. RAJDPP dispune de o infrastructură puternică, bine repartizată în judeţ, secţii şi cariere, staţie de asfalt, ceea ce oferă posibilitatea unei bune administrări şi intervenţii operative şi eficiente pentru repararea şi întreţinerea drumurilor. În plus, profitul realizat de activitatea regiei poate fi folosit de Consiliul Judeţean Constanţa pentru retehnologizare, CJ fiind proprietarul utilajelor şi al echipamentelor, sau se poate întoarce către CJ pentru finanţarea altor proiecte ale judeţului. Mai mult decât atât, regia răspunde de calitatea lucrărilor executate şi garanţia acestora, remediind deficienţele apărute pe cheltuială proprie”, a declarat Lucian Lungoci.

Acesta a anunţat că, începând de mâine, pe toată perioada campaniei electorale, se va afla în concediu fără plată, fiind candidat pe listele Partidului Social – Democrat pentru Camera Deputaţilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde