Lovitură pentru șoferii care vor să circule prin București

316
Lovitură pentru șoferii care vor să circule prin București - vlad97231024x599-1571500409.jpg

Articole recomandate

Toate mașinile cu normă de poluare sub Euro 5 vor plăti vigneta ''Oxigen'' de acces și circulație în București, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 24 octombrie.


Proiectul arată că, începând cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone pe arterele din București va fi restricționat zilnic, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale, în intervalul 7,00 - 22,00.


Pentru vehiculele cu norma de poluare Euro 5, Euro 6, pentru cele electrice și hibride, accesul în București este permis fără restricții pe toate arterele. Mașinile Euro 3 și Euro 4 pot circula în București numai după achiziționarea vignetei. Pentru automobilele non-euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului, stabilită prin proiect în perimetrul delimitat de Piața Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - șos. Ștefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Șincai - str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - bd. Mărășești - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertății - Calea 13 Septembrie - șos. Pandurilor - șos. Cotroceni - Splaiul Independeței - str. Știrbei Vodă - str. Berzei - str. Buzești - Piața Victoriei. În restul Capitalei, mașinile non-euro, Euro 1 și Euro 2 au drept de circulație pe bază de vignetă.





Conform documentului postat pe site-ul PMB, cel mai mult vor plăti posesorii de autoturisme non-euro, prețul vignetei în cazul acestora ajungând la 1900 lei pe an, iar cel mai puțin deținătorii de mașini Euro 4, care vor plăti 500 lei pe an. Vignetele se pot achiziționa pentru o zi, o lună, șase luni sau un an. Circulația fără vignetă va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Sumele încasate vor constitui venit la bugetul Municipiului București și vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiții și proiecte din domeniul protecției mediului și al mobilității urbane, care contribuie direct sau indirect la îmbunătățirea condițiilor și a calității aerului, se arată în proiectul de hotărâre.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Social : Cum va fi vremea, în weekend, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8491 secunde