€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

LOVITURĂ PENTRU ROMÂNII CARE LUCREAZĂ ÎN STRĂINĂTATE! Ce se va întâmpla cu banii pe care-i trimit în țară

Ştire online publicată Sâmbătă, 14 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
sursa foto: www.banatulazi.ro
LOVITURĂ PENTRU ROMÂNII CARE LUCREAZĂ ÎN STRĂINĂTATE! Ce se va întâmpla cu banii pe care-i trimit în țară - millioneurocash-1523785836.jpg
Românii din străinătate vor fi obligați să justifice cu documente sumele de bani trimise în țară dacă depășesc 1.000 de euro, potrivit unui proiect inițiat de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.


Într-o postare pe o rețea de socializare, Senatorul PNL Florin Cîțu susține că PSD are un proiect la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor prin care românii vor fi obligați să justifice cu documente sume trimise în țară, mai mari de 1.000 de euro, riscând confiscarea banilor și amenzi de până la 150.000 de lei.

„În acest moment, la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiți bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gașca lui din Teleorman și instituțiile pe care le patronează îți vor confisca acești bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiți bani în țară sau dacă mai trimiți bani în țară. Și ai grijă, anunță-i și pe cei de acasă și anunță toți românii, ca să știe și ei ce li se pregătește în țară”, a anunțat Florin Cîțu, într-o postare, sâmbătă, pe Facebook.


Proiectul de lege din 31 ianuarie publicat pe site-ul ONPCSB prevede, la capitolul III – Obligații de raportare, Secțiunea 2 – Raportarea tranzacțiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune, art. 7 (5), următoarele : „Pentru activitatea de remitere de bani, entitățile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.”

De asemenea, este prevăzută și o perioadă de maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care persoanele fizice au efectuat tranzacția, în care acestea să raporteze informații la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.


PROIECTUL DE LEGE POATE FI CONSULTAT AICI

sursa: capital.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8182 secunde