LOVITURĂ PENTRU MAMELE AFLATE ÎN CONCEDIUL DE MATERNITATE, DAR ȘI PENTRU BOLNAVI

1359
LOVITURĂ PENTRU MAMELE AFLATE ÎN CONCEDIUL DE MATERNITATE, DAR ȘI PENTRU BOLNAVI - mama8956161515151-1518512926.jpg

Articole recomandate

Revoluția fiscală face noi victime. De această dată a venit rândul celor aflați în concediu medical, cărora noile reglementări le-a redus semnificativ veniturile, inclusiv celor bolnavi de cancer și femeilor aflate în concediu de maternitate, transmite Realitatea TV. 


Noua modificare cu efect nefavorabil asupra unor oameni cu venituri medii și aflați în situații dificile a fost adusă în atenție de o profesoară care se tratează contra cancerului. 


"Sunt în concediu medical, în urma tratamentului pe care îl efectuez pentru cancer de col uterin. Sunt profesor cu gradație de merit și luam, în concediul medical lunar, aproximativ 4.000 de lei. De data aceasta, în urma ordonanței 3/2018, m-a anuntat contabila că îmi va scădea salariul cu 1360 de lei. Măcar pentru codul 14, pentru bolnavii de cancer, ar trebui să nu se atingă de salarii, e o cruzime fără margini," a declarat Maria Păsărin pentru Realitatea TV.

Bolnavii de cancer nu sunt singurele persoanele lovite de efectele nefavortabile ale OUG 3/2018. Astfel, persoanele aflate în concediu medical, salariați sau șomeri, precum și persoanele asigurate voluntar pentru concedii și indemnizații și persoanele aflate în concediu de maternitate vor plăti CAS la întreg venitul realizat, nu 35% din brutul mediu, cum se întâmpla înainte de aplicarea ordonanței.

Potrivit calculelor BNS, toți salariații aflați în concediu medical care câștigă la nivelul salariului minim vor pierde aproximativ 3% din salariul net prin introducerea acestei măsuri, pierderea de venit net se accentuează în special în cazul salariilor peste medie.

În această situație, pierderea de venit net este de aprox 10%.

În cazul șomerilor, deși suma aferentă CAS de plată este mai mică, faptul că va fi suportată din indemnizația primită de șomer, va afecta suma netă rămasă la dispoziția șomerului aflat în concediu medical, care oricum este foarte mică, mai arată comunicatul BNS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9595 secunde