Locuitorii din Cumpăna au sărbătorit Marea Unire

124
Locuitorii din Cumpăna au sărbătorit Marea Unire - traditie-1543740784.jpg

Articole de la același autor

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, Primăria și Consiliul Local Cumpăna au organizat o serie de manifestări menite a reliefa însemnătatea acestui moment istoric. Cu mic, cu mare, cumpănenii au ieșit din case și au mers la monumentul "Memorialul Eroilor", acolo unde, cu steaguri în mâini, au salutat militarii și autoritățile locale. În cinstea Zilei Naționale, la Cumpăna au defilat militari ai subunității din cadrul UM 01737 Topraisar.


Intonarea imnului de stat al României de către Fanfara RAJA împreună cu Corala "Armonia", aparținând Arhiepiscopiei Tomisului a dat startul activităților. 


Monumentul "Memorialul Eroilor" a fost dezvelit de către primarul comunei, Mariana Gâju împreună cu omul centenar, veteranul de război Ion Ceapă 102 ani. 


După acest moment solemn, Înalt Prea-Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului însoțit de un sobor de preoți și diaconi au oficiat o slujbă de sfințire a monumentului "Memorialul Eroilor", amplasat în comuna Cumpăna, Strada Șoseaua Constanței nr. 2 B. 


În incinta Casei de Cultură din localitate a avut loc și un spectacol tematic susținut de preșcolarii celor două grădinițe din localitate, elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" și membrii ansamblul folcloric "Boboceii Cumpenei".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0793 secunde