Locuinţe noi pentru beneficiarii Centrului de Recuperare din Techirghiol

372
Locuinţe noi pentru beneficiarii Centrului de Recuperare din Techirghiol - 13-1622636053.jpg

Articole de la același autor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa implementează, în perioada următoare, cea de-a treia etapă a proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră”. Este vorba despre startul caravanei ce are drept scop informarea, conştientizarea şi implicarea autorităţilor locale în procesul de dezinstituţionalizare. În acest context, săptămâna trecută, echipa DGASPC a avut primele întâlniri cu reprezentanţii primăriilor, şcolilor, Poliţiei şi toate persoanele cu putere de decizie la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din Chirnogeni şi Topraisar.

În acest sens, la Chirnogeni a început deja ridicarea a patru Locuinţe Protejate cu o capacitate de zece locuri fiecare. Lucrările se vor finaliza anul acesta, locuinţele fiind destinate celor 40 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, Corp B, Techirghiol.

De asemenea, o clădire din localitate va fi reabilitată, modernizată şi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un Centru de Zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul nostru de protecţie, cât şi tuturor persoanelor cu dizabilităţi din Chirnogeni şi localităţile învecinate. Şi la Topraisar urmează să fie construite alte patru locuinţe protejate şi, de asemenea, o clădire va fi reabilitată, modernizată şi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru deschiderea unui centru de zi destinat persoanelor cu dizabilităţi din locuinţe, dar şi tuturor persoanelor cu dizabilităţi din comunitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5075 secunde