Locomotiva Pasărea Măiastră aduce la Constanța Trenurile Soarelui

490
1
Locomotiva Pasărea Măiastră aduce la Constanța Trenurile Soarelui - locomotivapasareamaiastra1-1467131291.jpg
Începând de ieri, pasagerii care aleg ca destinație litoralul Mării Negre au ocazia să călă-torească cu un tren ieșit din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă. Policolor și CFR Călă-tori, două branduri românești cu tradiție, promovează astfel, într-o manieră inedită, valorile naționale, aducându-le în aten-ția tuturor într-o formă neconvențională și atractivă. 


Locomotiva Pasărea Măiastră a ajuns, ieri, prima dată la Constanța, cu unul dintre Tre-nurile Soarelui. În perioada următoare, ea va pune în mișcare trenuri din cadrul programului estival, unul dintre acestea fiind Trenul Tineretului. Conceptul transmite atributele tinereții: încântă, întinerește și dă avânt celei mai "vesele" garnituri de tren care va circula în România. 


"2016 este anul Brâncuși. Iată că Pasărea Măiastră, prezentă în opera sculptorului român, inspiră și astăzi. Și noi încercăm să aducem un aer de prospețime și tinerețe în domeniul feroviar. Pe lângă condiții mai bune de călătorie, ne dorim și un material rulant în «haine noi», care să transmită faptul că lucrurile se schimbă cu și pentru oameni. Toți cei care au zâmbit și au făcut fotografii cu locomotiva Hora, toți cei care au admirat-o ne-au arătat că e nevoie de culoare și în domeniul nostru. Fiecare călătorie este unică, așa cum și locomotiva Pasă-rea Măiastră este unică: va străbate țara și va duce cu ea tinerețea și culorile simbol ale României", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători. 


Proiectul câștigător al concursului de creație cu tema Pasărea Măiastră, lansat în luna aprilie 2016, adresat studenților și masteranzilor din cadrul Universității Naționale de Arte București, a fost ima-ginat de Adrian Felix Dărăbă-neanu într-o viziune modernă și pus în practică de artiștii Cristian și Răzvan Scutaru. 


"În folclorul românesc, Pasărea Măiastră e o ființă supranaturală, plină de lumină și culoare. E înzestrată cu puteri magice, iar frumusețea ei unică încântă doar privirea celor cu adevărat privilegiați. La asta m-am gândit când am făcut desenul pe care acum toți românii îl pot admira. E o mare mândrie pentru mine faptul că lucrarea mea beneficiază de o asemenea expunere", a spus Adrian Felix Dărăbăneanu, absolvent al Universității Națio-nale de Arte București. 


Comentează știrea

ABECEDAR
29 iunie 2016
tampiti_lor

Bai, GRADINITA, ia luati cariocile in maini si scrieti asa: Constanta - BUCURESTI - Constanta = 8 0 de LEI BILETUL - DUS-INTORS CU AUTOCARUL, panaramelor! Asta conteaza in ACTIVITATEA COMERCIALA, CUM VINZI BILETUL! NU "hai sa coloram". Iar concurenta o aveti chiar in usa garii, papagalilor. AIA PLEACA DIN ORA IN ORA, IAR VOI AVETI 3 CURSE MARI SI LATE IN 2 4 DE ORE DINTRE CARE UNA E TREN PERSONAL SI AJUNGE-N 4 ORE SI CEVA IN Buc. Obor. CAT E BILETUL LA TREN, mai, gume de mestecat?????????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4057 secunde