Litoralul se pregătește de 1 Mai. Redevine Mamaia capitala distracției?

616
3

Articole de la același autor

Numai o săptămână mai este până la minivacanța de 1 Mai. Românii de-abia așteaptă să ia o pauză și să sărbătorească Ziua Muncii la iarbă verde, pe munte sau pe plajă.

Pe litoral, pregătirile sunt în toi. Hotelierii au anunțat că își deschid spațiile de cazare, iar în Mamaia, deja sunt ocupate aproape toate locurile. Patronii teraselor și restaurantelor sunt ceva mai sceptici și unii preferă să țină închis, de 1 Mai, considerând că nu își vor scoate cheltuiala cu salariile angajaților și utilitățile, în doar trei zile, cât va dura minivacanța.

Mai mult de 35.000 de turiști sunt așteptați să petreacă week-end-ul viitor pe litoral. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, de la 50 - 60 de lei, la două stele, până la 350 de lei la cinci stele. Pentru că ziua de 1 Mai cade vineri, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pentru două sau trei nopți de cazare. Deși prețurile acestora pot ajunge și chiar depăși, în Mamaia, 2.200 de lei pentru o cameră, la pachetele de trei nopți, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost rezervate. Și la Vama Veche și Costinești va fi aglomerație mare, mai ales că prețurile sunt considerabil mai mici decât la Mamaia.

"Sejurul de Paște s-a vândut relativ slăbuț. Pentru 1 Mai însă, înregistrăm o creștere a vânzărilor, mai ales pentru Mamaia, care va fi plină în perioada respectivă", a declarat Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Concerte și distracție maximă

Ca și în anii trecuți, se anunță dis-tracție maximă pe litoral, destinație preferată mai ales de tineri. Cluburile au pregătit programe speciale, încă de joi seara, pe 30 aprilie. Sunt așteptați să concerteze numeroși cântăreți români, printre care și Alex Velea, Antonia, Connect-R, Delia. În zona Mamaia Nord, vor fi amenajate mai multe corturi, unde va răsuna muzica electronică. DJ renumiți din străinătate, dar și din țara noastră vor mixa non-stop de pe 30 aprilie până pe 3 mai.

Autoritățile locale au pregătit și va un program de 1 Mai, așa că nu vor lipsi deja tradiționala paradă de mașini de epocă, motociclete, mașini de curse, care vor parcurge ruta Mamaia - Constanța și retur. De asemenea, de 1 Mai va fi organizat un infotrip pentru agenți de turism și jurnaliști din Turcia și Italia, cărora le vor fi prezentate principalele atracții ale litoralului.

Plajele sunt gata!

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a început încă de câteva săptămâni amenajarea și curățarea plajelor după sezonul rece. "Pregătirea plajelor cuprinde mai multe etape, de curățare și igienizare, colectare a cochiliilor și afânare a nisipului. În porțiunile unde este necesar, a fost adus nisip din alte părți. Termenul limită este până la sfârșitul lunii aprilie", a explicat Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Comentează știrea

Marina
24 aprilie 2015
Pentru cei cu vise marete !

Dorința ta este forța motrice care te va ajuta să te îndrepți în direcția dorită de tine, iar așteptările pozitive sunt forța de atracție care va atrage în viața ta toate condițiile necesare pentru ca visul tău să se împlinească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Liviu
24 aprilie 2015
Oamenii de acțiune acționează!

Oamenii de acțiune acționează. Criticii critică, condamnă și se lamentează. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

sFOrFxLY
20 septembrie 2015
koCyMzvlRpYB

7bzJQc sbiaqqdcmhhq, [url=http://amaygphceipr.com/]amaygphceipr[/url], [link=http://dpzjqzakircp.com/]dpzjqzakircp[/link], http://gpzxuxglleco.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6671 secunde