Paturi suficiente în spitalele Covid-19 din Constanța

"Litoralul nu este un focar de coronavirus, noi suntem cei expuși!"

3274

Articole de la același autor

Cu mii de turiști care vin de prin toate colțurile țării, județul Constanța este extrem de expus noului coronavirus. Agenții economici de pe litoral fac eforturi susținute pentru a respecta și mai ales a impune turiștilor respectarea regulilor pentru limitarea transmiterii virusului. Totuși, chiar dacă numărul infectărilor a mai crescut în ultimele zile, județul Constanța este mult sub alte zone ale țării, în ce privește cazurile confirmate.

148 de persoane sunt internate, în prezent, în spitalele care primesc pacienți cu Covid-19, din județul Constanța. Din fericire, cele mai multe au o stare bună de sănătate și nu necesită îngrijire specială. Din cele 10 paturi de la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, cinci sunt ocupate, în prezent. De altfel, în județul Constanța, unitățile medicale funcționează, în continuare, după Planul Alb de organizare, stabilit de Direcția de Sănătate Publică Constanța și aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, cele mai multe persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus sunt preluate de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde sunt 120 de paturi. Alte 88 de paturi sunt disponibile în Spitalul de Pneumoftiziologie din cartierul Palazu Mare, iar Spitalul Municipal Medgidia, considerat spital suport, are 150 de paturi rezervate pentru pacienții cu Covid-19. De asemenea, persoanele confirmate pot fi preluate și de Secția Exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, din Agigea, unde au fost alocate 74 de paturi. Și, să nu uităm de spitalul militar mobil de pe stadionul "Portul", dedicat exclusiv pacienților cu noul coronavirus, cu 55 de locuri, și unde, până în prezent, nu a fost internată nicio persoană.



Vin mii de turiști din zone afectate


Deși numărul infectărilor a crescut în ultimele zile, ieri fiind raportate 21 de noi persoane depistate pozitiv, ajungându-se astfel la 645 de cazuri, județul Constanța nu se situează nicidecum în fruntea clasamentului îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Cele mai multe persoane infectate au fost înregistrate, până în prezent, în municipiul București, 4.467, în județul Suceava - 4.268, în județul Brașov - 2.381 sau în județul Argeș - 2.079.

"Presiunea este foarte mare pe județul Constanța. Avem foarte mulți agenți economici care fac toate eforturile pentru a menține regulile și a respecta normele de igienă, dar aceștia nu sunt prezentați. Dar de ce să fie considerat litoralul constănțean un focar pentru persoanele care vin aici și să nu ne gândim că, de fapt, suntem noi vulnerabili, că suntem gazdă pentru sute de mii de turiști? Aceștia vin din Argeș, care este un focar, sau din Suceava, Brașov, care este pe locul al treilea la îmbolnăviri în România. Și ei vin și își petrec vacanțele la Constanța. Noi, constănțenii, nu cumva suntem cei expuși? Și mai degrabă noi decontăm aici. Bineînțeles, beneficiem, pe de o parte, din punct de vedere economic de faptul că aceștia își petrec vacanțele la noi, dar nu cumva suntem și expuși? Nu cred că ar trebui considerat litoral ca și focar, ci ca punct de sosire pentru alte persoane care vin din alte focare", a declarat, pentru "Cuget Liber", prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Acesta recomandă tuturor locuitorilor județului să poarte masca și să respecte foarte strict regulile de igienă.

"Apelul meu este în continuare la responsabilitate, la respectarea tuturor măsurilor. Oricât de incomodă este masca pe temperaturile care sunt pe litoral, trebuie purtată și fiecare dintre noi să respectăm distanța", a mai spus prefectul George Niculescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3026 secunde