Lipsa spațiului îi ține în picioare pe pacienți

302
Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța resimt lipsa spațiului din unitatea medicală chiar și-n cele mai banale momente, precum ridicarea unor rețete sau completarea formularelor de internare și externare.
Zilnic, zeci de pacienți sunt nevoiți să stea, câteodată preț și de câte o oră, în dreptul cabinetelor medicilor sau asistenților șefi pentru a-și obține documentele necesare. De cele mai multe ori, așteaptă în picioare pentru că nu au la dispoziție decât trei sau patru scaune pe secție.
Situația este cunoscută de conducerea spitalului, care susține că a fost înștiințată și de cazuri în care pacienți cu afecțiuni locomotorii au trebuit să aștepte în astfel de condiții, dar nu o poate remedia. "Problema este cunoscută, dar nu avem ce face. Trebuie respectat un circuit al tărgilor în spital, iar dacă ar fi montate mai multe scaune sau băncuțe, ar fi afectat acest circuit", ne-a declarat dr. Bogdan Câmpineanu, director interimar al SCJU Constanța.
Și asta în condițiile în care, la ora actuală, a transporta un pacient pe culoarele unității spitalicești este o adevărată "bătălie", dat fiind numărul ridicat al aparținătorilor care nu respectă orele de vizită.
"Chiar și după montarea sistemului de acces pe baza cartelelor magnetice, spitalul este, în continuare, plin de aparținători, la orice oră", a arătat dr. Câmpineanu, care a adăugat că nu este normal ca rudele să fie prezente chiar și în timpul orelor de vizită ale medicilor de gardă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7745 secunde