Lions Club Constanța a donat 30 de calculatoare nevăzătorilor

260
Lions Club Constanța a donat  30 de calculatoare nevăzătorilor - calculatornevazatorcopy-1543856696.jpg

Articole de la același autor

Noile tehnologii nu vor mai fi o necunoscută pentru nevăzători cu ajutorul celor 30 de calculatoare special adaptate nevoilor lor, care le-au fost donate de Lions Club Constanța. Proiectul este derulat împreună cu filiala Constanța a Asociației Nevăzătorilor, numărul total de calculatoare donate în regiunea de sud-est a țării ajungând la 185.

Cele 30 de computere au fost adunate din donații și adaptate nevoilor nevăzătorilor de către voluntarii de la Lions Club Constanța. Acestea au fost oferite persoanelor membre ale Asociației Nevăzătorilor, pentru a le ușura traiul, în cadrul proiectului național "BatPro – Calculator pentru nevăzători". Computerele au instalat programul BatPro, o aplicație informatică destinată persoanelor cu deficiențe de vedere, care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului. Aplicația creată în cadrul BatPro permite utilizatorului ca, folosind doar patru taste, sus, jos, stânga, dreapta, să poată accesa o colecție de peste 40.000 de cărți audio, ziare, posturi de radio pe internet, informații meteo, horoscop, curs valutar și rezultate sportive. Aplicația conține și câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet și un curs de utilizare a unui editor de texte.

De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate și câteva jocuri.

"Pentru ca astfel de computere să ajungă la cât mai mulți dintre cei aflați în nevoie, depinde de fiecare dintre noi. Mai exact, cei care au calculatoare, laptopuri sau doar componente de care nu mai au nevoie le pot duce la sediile Asociației Nevăzătorilor sau pot contacta Lions Club Constanța, la numărul de telefon 0730/390.387. Programul este în al patrulea an de derulare și va continua și în anii următori. De aceste calculatoare pot beneficia doar cei care sunt membri ai Asociației Nevăzătorilor din România", precizează reprezentanții Lions Club Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4713 secunde