Linia pentru producția de măști de la Romarm s-a stricat. Ministrul Apărării va demara o anchetă

332
Linia pentru producția de măști de la Romarm s-a stricat. Ministrul Apărării va demara o anchetă - f2c106bc353a429e942b06f73d497928-1590688779.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării va demara, la cererea premierului Ludovic Orban, o anchetă referitoare la motivele pentru care a fost oprită temporar producția de măști la fabrica Romarm, informează Digi24.


Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre situația de la Romarm, unde producția de măști ar fi oprită, pentru că liniile de producție aduse din China și achizionate cu un milion de dolari nu funcționează, astfel încât, până acum, statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie.


"I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (filiala Romarm care ar trebui să producă măști - n.r.)", a spus premierul Ludovic Orban.


Ludovic Orban, aflat joi la Titu, în județul Dâmbovița, a fost întrebat de reporteri unde este fabricată masca pe care o poartă. "Nu știu, este o mască ce mi-a fost pusă la dispoziție de Secretariatul General al Guvernului, e o cutie de măști, nu m-am uitat, dar se fabrică în România măști chirurgicale. De asemenea, s-au avizat trei companii să fabrice măști FPP2", a spus Ludovic Orban. 


Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunța la 27 aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști.


Directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a declarat însă pentru "Observator" că mașina pentru confecționat măști pentru față de tip N95 s-a defectat încă din data de 29 aprilie, ziua când însuși premierul Ludovic Orban venise în vizită. Într-un raport citat de Observator, se menționează că producția de la Romarm "e cu mult în afara limitelor prevăzute în contract, funcționarea mașinilor e instabilă și necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi afectează productivitatea".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8724 secunde