Ligheane, zoaie și gunoaie! Evacuare cu scandal în buricul Constanței

879

Articole de la același autor

Mai multe persoane au fost evacuate, ieri dimineață, dintr-un imobil aflat în centrul municipiului Constanța pe care îl ocupau ilegal, în vreme ce proprietarul se străduia de mai bine de zece ani să elibereze clădirea. Ligheane cu rufe, mobilă, dar și mai mulți copii au fost scoși în stradă. 


Încă de la primele ore ale dimineții, în centrul Constanței, mai precis la intersecția străzii pietonale Ștefan cel Mare cu strada Mercur, era o desfășurare considerabilă de forțe. 


Jandarmi, dar și polițiști locali, iar ulterior angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au ajuns la fața locului, împreună cu un executor judecătoresc, sosit pentru a pune în aplicare o sentință judecătorească de evacuare. 


Proprietarul a început demersurile pentru eliberarea clădirii în urmă cu un deceniu, apelând inclusiv la instanța de judecată. De menționat că, în urma unei acțiuni desfășurate de Poliția Locală și autoritățile locale, în cursul anului trecut, se stabilise că în imobilul respectiv locuiau, cu sau fără forme legale, nu mai puțin de 24 de persoane, dintre care 13 copii. 


Mulți dintre locatari erau veniți "în vizită" 
Ieri dimineață, în momentul în care au ajuns oamenii legii, în imobil mai locuiau, legal, doar cinci adulți. Ceilalți aveau deja repartizate locuințe în cartierul social "Henri Coandă" sau își găsiseră chirie în altă parte. De altfel, angajații de la asistență socială au constatat că inclusiv copiii găsiți în imobil figurau că locuiesc, de fapt, în "Henri Coandă". Mama acestora a declarat că, împreună cu cei mici, venise în vizită la concubin. 


Persoanele au fost evacuate, iar bunurile acestora - ligheane cu rufe, mobilă și alte bunuri - au fost scoase în stradă, sub privirile curioșilor. Acțiunea a durat câteva ore, până la sfârșit găsindu-se soluții pentru toți cei evacuați. 
De menționat că, în ultimii ani, constănțenii care aveau drum prin zona centrală reclamau faptul că nu puteau parca autoturismele pe strada Mercur, fără să fie abordați de "localnici" interesați să "spele" vehiculele pentru câțiva bănuți. 


XXX 
Reamintim că, la începutul săptămânii, în Consiliul Local Constanța, a fost votată o nouă hotărâre privind actualizarea proiectului de reabilitare a zonei centrale. Cu ocazia respectivă, primarul Decebal Făgădău a subliniat că proprietarii din zonă trebuie să reabiliteze clădirile înainte de demararea reabilitării străzii pietonale Ștefan cel Mare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2331 secunde