Licitații trucate la plaje! George Papari a pierdut șefia ABADL

534
Licitații trucate la plaje! George Papari a pierdut șefia ABADL - papari1-1466429295.jpg
George Papari nu mai este directorul general al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Potrivit reprezentanților instituției, acesta nu mai ocupă nicio funcție în cadrul ABADL, conducerea urmând să fie preluată de unul dintre directorii adjuncți.


"Putem să confirmăm că domnul George Papari nu mai este directorul general al ABADL, însă nu știm dacă este vorba despre demisie sau demitere. Interimatul va fi asigurat deocamdată de un director adjunct, dar abia în cursul acestei săptămâni vom afla cine va fi numit", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ABADL, Marieta Iorga.


Reamintim că în urmă cu numai zece zile, Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a demarat cercetări, considerându-l suspect de George Papari de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese. Acesta a fost pus sub acuzare de către procurori, după ce la începutul lunii iunie au descins la sediul instituției pe care o conducea. Potrivit reprezentanților DNA, procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru patru suspecți: George Daniel Papari, Maria Otilia Antonaru, director în cadrul ABADL, Marwan Duhair, administrator al unei so-cietăți comerciale, și Ioana Roxana Craioveanu, manager al unei societăți comerciale.


I-a dat o plajă firmei tatălui său
Papari este cercetat pentru abuz în serviciu și conflict de interese, în timp ce Antonaru este acuzată că ar fi folosit informații secrete, pentru licitații. Cei doi oameni de afaceri sunt, la rândul lor, acuzați de trafic de influență, respectiv folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității. Concret, în ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează mai multe stări de fapt: "În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral din subordinea Administrației Naționale Apele Române, a închiriat unei societăți comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafața de 6.203 mp din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiționale la același contract.


În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută și a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de instituția menționată ca și culoar (1.086 m), destinat tranzitării utilajelor necesare întreținerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeței în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafață care a fost scoasă la licitația publică organizată de instituție la data de 29 aprilie 2016", se arată în co-municatul DNA. Ulterior, Otilia Maria Antonaru a folosit informații ce nu sunt destinate publicității și le-a oferit reprezentanților a două firme, Duhair Marwan, și Ioana Roxana Craioveanu, pentru ca aceștia să aibă mai multe șanse de a câștiga licitația organizată pentru sectorul respectiv.


Operatorii de pe litoral i-au cerut deseori demisia
La rândul lor, operatorii economici de pe litoral au criticat în nenumărate rânduri activitate lui George Papari, la conducerea ABADL, solicitând demisia acestuia atât public, dar și Ministerului Mediului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3344 secunde