LICITAȚIE pentru reabilitarea falezei! Investiția se ridică la 40 de milioane de euro

441
LICITAȚIE pentru reabilitarea falezei! Investiția se ridică la 40 de milioane de euro - 9octfalezatulcea-1570607755.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea anunță că în urma scoaterii la licitație a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de bază a Portului Tulcea, s-au înregistrat oferte din partea a două firme, pentru execuția lucrărilor. Aceasta ar putea începe până la sfârșitul acestui an, dacă nu se vor înregistra contestații. De asemenea, până la sfârșitul acestei luni, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, va fi lansat concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării din municipiu.


"S-a scos la licitație partea de construcție și în momentul de față se evaluează ofertele depuse, proces care sperăm să se finalizeze în două sau trei săptămâni. Dacă nu vom avea contestații, sperăm ca într-un termen rezonabil, respectiv anul acesta, să înceapă lucrările la faleză. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 40 de milioane de euro pentru acest proiect major pentru noi, tulcenii, pentru tot ceea ce înseamnă Delta Dunării și turismul în județul Tulcea", a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


În luna mai a acestui an, a fost semnat contractul de finanțare pentru investiția Modernizarea Portului Tulcea. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar proiectul are în vedere reabilitarea a șase tronsoane de faleză cu o lungime totală de 1.510 metri.


Proiectul pentru reabilitarea falezei va duce la o creștere a suprafeței acesteia, în condițiile în care cheul va fi unul vertical pe o suprafață de 90%. Nou front proiectat va avea o lungime totală de 1510 m și va fi amenajat cu cheuri verticale pentru acostarea directă sau mixtă și operare (îmbarcare-debarcare pasageri) nave turistice și ambarcațiuni mici, la orice nivel al Dunării, pe lungime de 1280 metri, cât și pentru acostarea directă și operarea unor nave fluvial maritime la dana de mărfuri generale din amonte cu o lungime de 230 de metri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6624 secunde