Liber la shopping în mall și bălăceală la piscină. Ce restricții vor fi ridicate de luni

1301

Articole de la același autor

La patru luni după primele restricții impuse de pandemia cu noul coronavirus, autoritățile introduc noi măsuri de relaxare. Vom putea ieși din nou la shopping, în mall, vom putea merge la piscină, dar și să jucăm la loto. Totuși, rămân în continuare multe reguli pe care vom trebui să le respectăm cu toții.

Începând de luni, 15 iunie, se vor redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădinițele, afterschool-urile și creșele, și ne vom putea întâlni la petreceri cu prietenii în gașcă de 20 de persoane. Pe lângă acestea, premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, un nou val de activități care vor fi permise de luni. Este vorba despre reluarea jocurilor de noroc, loto, dar și la casele de pariuri, și tratamentele balneare. Mai mult decât atât, vom putea face activități sportive și recreative afară în grupuri de șase persoane, față de trei, cum este permis în prezent.

Rămân încă închise cinematografele, restaurantele, sălile de jocuri și locurile de joacă din mall-uri. De asemenea, încă nu vor fi reluate, slujbele în interiorul bisericilor. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că această decizie va fi stabilită la finele lunii iulie, în funcție de evoluția cazurilor de Covid-19.


Evenimente private, interior, cu 20 de invitați


O altă măsură mult așteptată este aceea a ridicării obligativității izolării timp de 14 zile pentru românii care vin din străinătate. Deocamdată, aceasta se referă la persoanele întoarse din țări cu număr mic de cazuri, precum Austria, Grecia și Bulgaria. În plus, ar putea fi reluat traficul aerian cu statele cu mai puțin de cinci cazuri noi în medie, în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori.

O veste bună este și că, începând de luni, evenimentele private în spații închise vor putea fi organizate cu participarea unui număr maxim de 20 de persoane. În aer liber, însă, rămân în continuare, permise, evenimentele private cu 50 de participanți.

Comercianții din mall-uri promit respectarea regulilor

La Constanța, prefectul județului s-a întâlnit, în cursul zilei de vineri, cu reprezentanții marilor centre comerciale. La discuții au participat și membri ai conducerilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța.

"De săptămâna viitoare, constănțenii vor putea merge, din nou, în centrele comerciale, care furnizează o mulțime de servicii importante pentru cetățeni. Tocmai de aceea, ne-am reunit pentru a discuta cum ne vom putea întoarce, în siguranță, la cumpărături. Reprezentanții centrelor comerciale au transmis că vor fi respectate toate normele de distanțare socială, purtarea măștii va fi obligatorie, se vor face dezinfectări cu frecvență ridicată, iar pe jos vor fi marcaje, în special pentru păstrarea distanței între clienți. Este un pas important către normalitate, mii de oameni se vor întoarce la muncă, după o pauză de câteva luni pe care nimeni nu și-a dorit-o. Clienților, care, cu siguranță, se bucură de redeschiderea mall-urilor, le reamintesc faptul că trebuie să rămână responsabili și le recomand ca vizitele în centrele comerciale să fie punctuale și eficiente, pentru diminuarea tuturor riscurilor", a declarat prefectul George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde