Liber la construcţii în staţiunea Mamaia! PUZ-ul rămâne în vigoare

964

Articole de la același autor

Actualul Plan Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia rămâne în vigoare chiar şi după o nouă tentativă a autorităţilor locale de a-l anula sau măcar suspenda. Consilierii locali constănţeni nu au aprobat, vineri, 26 noiembrie, proiectele de hotărâre propuse de primarul Vergil Chiţac pentru revocarea HCL din 2013 în care a fost aprobat documentul ce reglementează construcţiile din staţiune.

Este a doua oară când consilierii îl „sabotează” pe edil, după ce la şedinţa din luna octombrie 2021 fie s-au abţinut de la vot, fie au votat împotrivă, considerând că o astfel de modificare ar putea atrage repercusiuni legale asupra autorităţilor, din partea investitorilor imobiliari din zonă. Consilierii locali au cerut timp de consultare juridică, dar nu au precizat şi cât le trebuie până să ia o decizie.

Consilierul Dumitru Caragheorghe a propus un amendament, din partea grupului USR, pentru ca suspendarea PUZ-ului să fie pe o perioadă de un an de zile, însă modificarea a fost respinsă cu nouă voturi pentru, şase împotrivă şi 10 abţineri. Ulterior, atât proiectul pentru anulare cât şi cel pentru suspendarea PUZ-ului au picat la votul consilierilor.

Supărat că demersul său nu a trecut, primarul Vergil Chiţac a anunţat că renunţă la a mai cere votul în consiliul local şi va merge pe calea justiţiei pentru anularea PUZ-ului. „Nu o să le mai pun pe ordinea de zi la nicio şedinţă pentru că duc în derizoriu acest demers care este chiar important pentru Constanţa. Întreb retoric: cum s-a putut anula PUZ-ul din cartierul Veterani şi nu şi cel din Mamaia? Vă spun că analizez foarte serios împreună cu avocaţi şi jurişti posibilitatea de a sesiza instanţa şi de a anula aceste PUZ-uri”, a subliniat primarul Vergil Chiţac.

Totuşi, consilierii locali au oprit prelungirea valabilităţii unei Hotărâri de Consiliu Local din anul 2018 prin care era aprobat Planul urbanistic Zonal pentru un perimetru din apropierea Luna Parc din Satul de Vacanţă – bulevardul Mamaia, unde societatea Oil Depol Service SRL intenţiona să ridice un bloc turn cu câte 15 etaje.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde