Liber de sărbători! Salariații vor sta acasă pe 30 noiembrie și 1 decembrie

638
2
Liber de sărbători! Salariații  vor sta acasă  pe 30 noiembrie  și 1 decembrie - liberdesarbatori-1446653340.jpg

Articole de la același autor

30 noiembrie și 1 decembrie sunt, potrivit legislației în vigoare, sărbători legale în care nu se lucrează. Astfel, salariații vor sta acasă în aceste zile și se vor bucura, practic, de un week-end prelungit.

Totuși, persoanele care vor fi nevoite să muncească vor beneficia de compensații din partea angajatorilor. Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, care se sărbătoresc, anual, pe 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, după cum stabilește Codul Muncii.

Prin urmare, în aceste zile, salariații vor primi liber de la angajatori. Totuși, Codul Muncii prevede că anumiți salariați sunt nevoiți să se prezinte la muncă inclusiv în zilele de sărbătoare legală. Aceștia trebuie să beneficieze, conform legii, de compensații.

Concret, unitățile sanitare și cele de alimentație publică își mențin activitatea în aceste zile, în baza unor programe de lucru stabilite prin lege.

În același timp, nu se acordă timp liber nici în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

În aceste situații, angajaților trebuie să li se asigure, în următoarele 30 de zile, compensarea cu timp liber corespunzător. Dacă acest lucru nu este posibil din motive justificate, salariații trebuie să primească un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. 

Comentează știrea

gica
5 noiembrie 2015
imbogatitii sint sursa tuturor belelelor

E bun liberul ptr banditii care au bani de munte si strainatate restul muncesc ca sa se intretina.Pe hotii astia intilniti la distractii in masini de sute de mii de euro parcate in fata vilelor si mai scumpe trebuie sa se napusteasca furia protestatarilor din tara.Tilharii astia finanteaza partide alegeri etc, ,numai linsajul lor va aduce dreptate ptr restul populatiei altfel totul se va repeta.

Crina
5 noiembrie 2015
Castiga bani online!

Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: [email protected] sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4677 secunde