Legea vaccinării nu va mai avea probleme în a fi adoptată

78

Articole de la același autor

Vicepremierul Marcel Ciolacu spune că Legea vaccinării nu va mai avea probleme în a fi adoptată, având în vedere și votul de la Senat.


"Părerea mea este că legea nu va mai avea probleme din acest moment. S-a văzut și scorul acordat în Senat – 99 de voturi "pentru" și o abținere. Sunt ferm convins că și la Camera Deputaților o să fie tot un astfel de scor. Trebuie să fim corecți, este primul Guvern care își asumă această lege. 


Cu toate că în jurul legii s-a vorbit numai despre obligativitate, fondul legii este cu totul altul", a afirmat vicepremierul în cadrul unei dezbateri.


Potrivit acestuia, legea prevede asigurarea de stocuri de vaccin și va da predictibilitate, flexibilitate și continuitate în procesul de aprovizionare cu aceste produse.


"În primul rând, va asigura stocurile necesare de vaccin. Nu trebuie să mai existe cazuri în care un vaccin să nu fie găsit în România. Legea va asigura predictibilitate, flexibilitate și continuitate în procesul aprovizionării de vaccinuri și un sistem de achiziție cât mai transparent. Mă aștept că marii producători de vaccinuri să înțeleagă că nu putem trata vaccinarea ca pe o simplă afacere. (…) Legea va permite formarea unui grup de experți care să decidă ce vaccinuri sunt necesare, când și cum le administram, experți care să ne asigure că riscul reacțiilor adverse este extrem de redus. (…) Vorbim prea mult în aceste zile despre obligativitate, iar asta se întâmplă din lipsa comunicării, din cauză că informațiile specializate nu au ajuns la timp la cei care se opun vehement vaccinării", a mai spus vicepremierul Ciolacu. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1597 secunde