Legea achizițiilor ar putea fi schimbată, după opt ani de contestații pentru reabilitarea Cazinoului

236
Legea achizițiilor ar putea fi schimbată, după opt ani de contestații pentru reabilitarea Cazinoului - legeaachizitiilor-1593358965.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, susține modificarea Legii achizițiilor. Potrivit acesteia, "legea achizițiilor trebuie armo-nizată la zi în ceea ce privește modul concret de derulare a unei proceduri de achiziție și de încheiere a unui contract".

Manuela Pătrășcoiu a dat exemplu Cazinoului din Constanța, care, în prezent, este reabilitat de CNI, după opt ani de proceduri contestate și amânări.

"Poate că ar fi cazul unei armonizări a cadrului legislativ, noi având finanțare exclusivă pentru investiții de la bugetul de stat. Legea achizițiilor este, într-adevăr, o lege destul de modificată și cu multe lucruri noi. Avem, într-adevăr, probleme și pe contestații. Cred că trebuie actualizată la modul concret, cum se derulează o procedură de achiziție, cum se încheie un contract.

În cazul Cazinoului, noi opt ani de zile am făcut patru proceduri de achiziție, contestate și nimeni, practic, nu a avut nicio taxă, niciun leu plătit pentru cât s-a întârziat. Acest Cazinou acum se face cu o valoare mult mai mare decât dacă s-ar fi făcut începând cu 2014. Cred că Legea achizițiilor trebuie într-adevăr armonizată la zi", a explicat directorul CNI.

v v v

Reamintim că lucrările de consolidare și restaurare a Cazinoului au demarat la începutul acestui an, iar costurile se ridică la aproape 100 de milioane de lei, din care 94 de lei reprezintă contribuția CNI. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3452 secunde