LECȚIE DE VIAȚĂ! Iată cum a fost ajutat un fermier a cărui gospodărie a fost distrusă de incendiu

356
LECȚIE DE VIAȚĂ! Iată cum a fost ajutat un fermier a cărui gospodărie a fost distrusă de incendiu - ajutorfermier-1522739995.jpg

Articole de la același autor

În localitatea Vurpăr, din județul Sibiu, a avut loc Expoziția de ovine crescute ecologic - ediția a VII-a, organizată de Grupul de Producători din Regiunea Hârtibaciului ,,ECO MIORIȚA’’, Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu și Primăria Comunei Vurpăr.


În cadrul expoziției au fost puse la vânzare prin licitație exemplare de ovine crescute în sistem ecologic și berbeci cu certificate de origine. La târg au fost prezenți atât vizitatori din localitate cât și din județele vecine, care au putut achiziționa miei, produse tradiționale și ecologice de pe Valea Hârtibaciului. 


Totodată, cu ocazia acestui eveniment, s-a amenajat o boxă specială pentru ovinele donate fermierului Călin Naiță din localitatea Șura Mică, județul Sibiu. 


În urmă cu două săptămâni, crescătorul de ovine a pierdut un efectiv de o sută de oi într-un incendiu care a avut loc în gospodăria acestuia. 


La sugestia ministrului Petre Daea, Direcția Agricolă Sibiu și APIA Sibiu au venit în sprijinul păgubitului, deschizând un tabel centralizator unde asociațiile crescătorilor de ovine, persoanele fizice și juridice au putut face donații constând în animale vii și furaje. Animalele colectate în urma acestui apel de donație au fost transportate prin bunăvoința unui fermier la gospodăria lui Călin Naiță.


În urma inițiativei MADR, prin Direcția Agricolă Sibiu și APIA Sibiu, cu sprijinul Asociațiilor Crescătorilor de Ovine, fermierul Călin Naiță a reușit să-și refacă efectivul de oi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6072 secunde