Lecție de civilizație. Evenimente organizate la Constanța, de Ziua Pământului

313
Lecție de civilizație. Evenimente organizate la Constanța, de Ziua Pământului - ziuapamantului-1553801984.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 30 martie, intervalul orar 20.30 - 21.30 va reuni milioane de oameni din întreaga lume cu scopul de a-și arăta angajamentul față de Planetă. Ora Pământului este prilejul pentru oameni, companii și autorități să își utilizeze forța de schimbare pentru a obține realizări personale și globale, în concordanță cu obiectivul protejării naturii.

Fiecare dintre noi poate lua parte la evenimentele și activitățile demarate în această zi, pentru a contribui la menținerea și protejarea naturii.

Astfel, constănțenii sunt invitați la acțiunea de ecologizare a siturilor arheologice din centrul istoric al Constanței. Punctul de întâlnire este Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Piața Ovidiu, la ora 9.00. Toate materialele necesare acțiunii sunt puse la dispoziție de organizatori, ONG-ul Noua Acropolă Constanța.

Un alt eveniment va avea loc în Parcul Arheologic, la ora 20.30, cu scopul de a atrage atenția asupra lipsei spațiului verde din Constanța, titlul evenimentului conturând cel mai bine această idee: "Cine n-are verde, pierde!". Evenimentul este special construit pentru mobilizarea comunității locale și pentru a deveni viral. Vor fi amplasate 3.000 de lumânări, atât pe marginea aleilor pentru a marca drumul, cât și pe spațiul verde.

La rândul lor, Tomis Bike Constanța, Masa Critică Constanța și ONG Mare Nostrum vor organiza un alt eveniment în cadrul căruia, timp de o oră, pedalăm pe biciclete în Constanța pentru a promova acest mijloc alternativ de deplasare într-un oraș sufocat de mașini. Întâlnire la ora 19.00 și plecare la ora 19.15, de la Casa de Cultură.

v v v

Ora Pământului (Earth Hour) este acel moment când stingem lumina, simbolic, pentru a arăta că ne pasă de natură. Este un gest ce demonstrează că, acționând împreună, putem avea impactul dorit.

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conștientizeze una din cele mai mari amenințări actuale, schimbările climatice? În prezent, comunitatea de susținători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe, din peste 180 de țări.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3517 secunde