"Lebedele", o premieră a contrastelor, la "Teatrul Căluțul de mare"

331

Articole recomandate

Spectacolul "Lebedele", de H.C. Andersen, a marcat Ziua Mondială a Teatrului de păpuși la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare", cu o avanpremieră demnă de atenția și admirația nu doar a micuților hipnotizați de piesă, dar și a adulților care au retrăit un moment al copilăriei. 


Spectacolul este semnat de regizorul, scenaristul și actorul Cristian Mitescu, acesta abordând cu curaj și ingeniozitate un text față de care regizorii se apropie cu timiditate. Micii spectatori ajung în poveste fiind propulsați de scenografia realizată de Eugenia Tărășescu-Jianu, coloana sonoră coordonată de Alexandru Berehoi și măiestria actorilor Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi. 
Piesa dezvăluie o lume a contrastelor, fluctuând de la momente hazlii și pline de umor, spre clipe sensibile cu încărcătură morală aparte. Atmosfera misterioasă a piesei este construită datorită coloanei sonore variate și foarte potrivite pentru monologurile și momentele de suspans ale piesei. O importanță aparte o au și luminile de fundal, oferind capacitatea de a sublinia personajul principal în momentul său special, dar și pentru a defini planurile scenei prin crearea iluziilor optice. 
Spectacolul promovează 42 de păpuși în opt tablouri pline de umor și emoție, care ajută la conturarea și umanizarea personajelor acestei povești. 


Spectacolul a transmis celor micuți, prin intermediul personajelor ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei, cât de important este să îți prețuiești familia, cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.
Premiera spectacolului "Lebedele" va avea loc, duminică, 24 martie, publicul urmând a fi plăcut surprins de sensibilitatea și mobilitatea piesei care recompensează toate așteptările. 
Madlena CĂLUGĂREANU




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4223 secunde