Laborator de biologie moleculară, la Spitalul Județean. Două aparate de testare, donate de grupul de firme Histria

700

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța "Sfântul Apostol Andrei" are, de câteva zile, cel mai modern laborator de Biologie Moleculară din zona Dobrogei.

La începutul acestei săptămâni, a fost livrat și cel de-al doilea echipament Real Time PCR, primit în urma unei donații. Aparatul a fost instalat, iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară a fost deja instruit.

Ca și primul echipament, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR (acidul nucleic extras este amplificat într-un Real Time PCR și detectează genele specifice virusului SARS-CoV-2).

Cele două echipamente medicale au fost achiziționate de grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliștilor Constanța. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în Statele Unite ale Americii și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donației este de aproximativ 200.000 de euro.

"Le mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această achiziție. Testările efectuate atât în rândul personalului, cât și în rândul pacienților au crescut gradul de siguranță pentru toți cei care trec pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sfântul Apostol Andrei» Constanța", a declarat managerul unității medicale, dr. Cătălin Grasa.

XXX 


Cu ambele echipamente funcționale, capacitatea de testare la nivelul Spitalului Județean crește la aproximativ 32 de teste în cinci ore. În plus, cu ajutorul aparatelor moderne, vor putea fi efectuate și alte analize elaborate, care, până în prezent, nu puteau fi realizate în cadrul spitalului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9124 secunde