La un pas de declararea epidemiei de gripă. "Săptămâna viitoare va fi decisivă"

284
La un pas de declararea epidemiei de gripă.

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că săptămâna viitoare va fi una decisivă în ceea ce privește o hotărâre referitoare la declararea epidemiei de gripă.

"Săptămâna viitoare va fi decisivă. Dacă pentru a treia săptămână consecutiv numărul cazurilor diagnosticate va depăși numărul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripă. În ceea ce privește pacienții care prezintă simptomele unei gripe, aceștia trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, să evite automedicația și să respecte cu strictețe instrucțiunile pe care inclusiv Ministerul Sănătății le-a transmis în teritoriu având în vedere multiplele cazuri de viroze respiratorii din această perioadă", a declarat, astăzi, Sorina Pintea, într-o emisiune televizată.

Ministrul s-a referit și la situația privind testele rapide de gripă.

"În ceea ce privește testele pentru gripă, săptămâna trecută, vineri, am avut o conferință de presă împreună cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, care spunea că este foarte ușor să diagnostichezi o gripă pe baza semnelor clinice. Deci, nu este neapărat necesar să ai aceste teste, dar, de regulă, aceste teste se găsesc în unitățile de primiri-urgențe", a declarat Pintea, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că, în ceea ce privește vaccinurile antigripale, dozele care nu sunt asigurate de Ministerul Sănătății "pot fi achiziționate din farmaciile cu circuit deschis, care sunt societăți comerciale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0197 secunde