La loc comanda! Oamenii străzii, goniți din Gravity Park din Tăbăcărie!

2294
6
La loc comanda! Oamenii străzii, goniți din Gravity Park din Tăbăcărie! - gravitypark8-1477932486.jpg
r Proiectul a fost respins și Primăria Constanța caută acum alt adăpost

Oamenii străzii nu vor mai fi adăpostiți iarna aceasta în clădirea din interiorul Gravity Park din parcul Tăbăcărie. Propunerea Consiliului Local de a transforma o sală în adăpost pe timpul sezonului rece pentru boschetari a picat în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Municipal Constanța. Așa că, cel puțin deo-camdată, lucrurile rămân neschimbate.

Primarul Decebal Făgădău a declarat că spațiul respectiv a fost utilizat în același scop și în anii anteriori, fără să fie probleme, deoarece sala nu poate fi folosită cu destinația propusă inițial.

"Sala respectivă nu va putea funcționa niciodată ca și sală de calculatoare pentru că nu se va putea obține avizul ISU. Tocmai de aceea a fost transformată într-un adăpost pe timpul iernii pentru oamenii străzii", a explicat edilul. Consilierul local Cristina Văsîi a luat cuvântul solicitând identificarea unui alt spațiu care să poată fi utilizat ca adăpost, chiar dacă va fi nevoie să fie închiriat.

"În zona aceea sunt mulți tineri, este o zonă cu foarte multă populație, intens circulată, cu mall-ul și parcul unde sunt foarte mulți copii, unde ies familiile la plimbare. Cu toții știm că oamenii străzii sunt persoane care deseori sunt consumatoare de băuturi alcoolice. Nu ne dorim astfel de persoane într-o zonă cu mulți copii, adolescenți, cu mame cu cărucioare la plimbare etc.", consideră consilierul local.

Propuneri de la constănțeni

La rândul lor, mulți constănțeni s-au arătat nemulțumiți că, din tot orașul, primăria a găsit de cuviință să aducă oamenii străzii tocmai în acest loc.

La sfârșitul săptămânii trecute, mămicile chiar anunțau pe Facebook că vor să vină în număr mare la ședința de Consiliu Local, pentru a cere anularea proiectului. Până la urmă nu a venit niciuna, dar proiectul a picat, nereușind să obțină numărul necesar de voturi, după ce liberalii s-au manifestat împotrivă.

Și pe site-ul Cuget Liber, mulți constănțeni s-au declarat împotriva acestei idei, deși la bază are un gest uman.

"Există multe spații abandonate la periferie sau deținute de societăți semifalimentare, unde se poate așa ceva, sau un schimb de imobile cu cineva care deține o clădire nefolosită, dar vrea să investească în zona parcului. Primăria are o predilecție să transforme centrul sau zonele de agrement în coșuri de gunoi (cartierul Coandă), pentru că vă dați seama că acești oameni sunt certați cu igiena. Totuși, ideea este bună! Încercați o colaborare cu ONG-uri de profil!", recomandă un cititor. Costel are o idee și "mai bună": "Propun ca oamenii străzii să fie găzduiți la primărie. O altă locație posibilă este sediul falimentarului RADET sau unitățile militare desființate. În toate cazurile să se perceapă o chirie reprezentată de zile lucrate în folosul comunității".

Mai sunt unii care fac și haz de necaz și propun: "Adăposturi foarte bune pot fi amenajate în incinta complexului muzeal de la Delfinariu, în schimbul îngrijirii animalelor. Poate și clubul din incinta Gravity Park să fie folosit de băieții străzii drept loc de deconectare, cârciumioara din zonă poate fi folo-sită pe post de cantina săracilor, bazinul de înot este excelent pentru a-și face baie și, ca să-și completeze veniturile, biserica Sf. Mina este un loc ideal pentru cerșit. Pentru furtișaguri… toată Constanța și, cu extensie, vara, și Mamaia".


Comentează știrea

hahaha
1 noiembrie 2016
era de asteptat

cum sa cuibareasca acesi periculosi oameni in preajma celui mai mare mall din Constanta? mai, nu sunteit sanatosi la cap? nici nu ma mir ca in viitorul apropriat acea destinatia se se uneasca cu grandiosul Mall...

costel
1 noiembrie 2016
oamenii străzii

Pentru aceasta iarna se pot gasi diverse locatii. Aceasta problema trebuie gandita si rezolvata pe termen lung. Am putea sa vedem cum au rezolvat alte state aceasta problema. Cred ca trebuie vazut si istoricul acestora. Daca au facut acte de violenta, tulburarea linistii publice , distrugerea locului de cazare, o perioada nu ar mai trebui sa fie primiti in adapost.

Marius
1 noiembrie 2016
Pacat

Saracii oameni nevoiasi ! Trebuia aprobat adapostul de la City . E foarte departe de centrul orasului

jiji
1 noiembrie 2016
?

Bai fratilor voi nu pricepeti nimic.Sala nu are autorizatie ISU pentru a fi folosita pentru jocuri pe calculator,dar este buna pentru oamenii strazii.O vrea primaria sa scape de ei definitiv?

Manole
1 noiembrie 2016
Oamenii strazii

Oamenii strazii ori sa mearga la primar acasa ori in cartierul Henri Coanda

Sorin
1 noiembrie 2016
Dumnezeu nu are motive sa ne ierte

E bine,chiar excellent ca suntem crestini ortodocsi,mari pupatori de moaste si critici la adresa altor religii,le fel de necunoscute in fapt de noi ca si crestinismul autodeclarat aiurea. Tratam oamenii strazii ca pe o specie aparte,nu ca pe niste oameni esuati dar totusi oameni,foarte multi recuperabili social. Suntem extraordinary de rai si nu recunoastem. Ramane sa gazam oamenii strazii,copii abandonati de noi,nu de oamenii strazii,asa cum au facut nazistii. Nu suntem deloc departure,ba chiar suntem mai cruzi si mai sadici decat nazistii,ba ne consideram normali. Nu reusim sa ne alcatuim intr-o societate umana,doar mimam asta si mai vrem si respect. Cine dracu' sa ne respecte si de ce? Nu-I nimic,vine Craciunul,halim porc ca suntem crestini,dam spaga lui Dumnezeu printr-o cruce facuta si aia incorect si gata,ne consideram buni.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4943 secunde